Απεβίωσε ο εκ Ρόδου Ανέστης Γανωτάκης στο Άρλιγκτον Μασαχουσέτης

Απεβίωσε ο εκ Ρόδου  Ανέστης Γανωτάκης  στο Άρλιγκτον Μασαχουσέτης

Απεβίωσε ο εκ Ρόδου Ανέστης Γανωτάκης στο Άρλιγκτον Μασαχουσέτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2560 ΦΟΡΕΣ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της Βοστώνης έχασε έναν επιφανή διανοούμενο των Γραμμάτων, της γνώσης και της παιδείας, τον Ανέστη Γανωτάκη, ο οποίος ήταν αφοσιωμένο μέλος της Εκκλησίας και έτρεφε μεγάλη αγάπη για καθετί ελληνικό. Ο εκλιπών, που απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 86 ετών, έδινε πάντοτε πρώτος το «παρών» στις εκκλησιαστικές και ομογενειακές εκδηλώσεις, ενώ είχε πάντοτε κάτι καλό να πει για όλους.

Γεννήθηκε εκ γονέων Ιωάννη και Μαρίκας Γανωτάκη στις Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια μεταξύ της νήσου Ρόδου και της Ελληνικής Κοινότητας της Αντίς Αμπέμπα. Η οικογένειά του κατόρθωσε και επιβίωσε την κατοχή των Ιταλών και των Γερμανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ανέστης Γανωτάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, στη Kennedy School of Government του Harvard, έλαβε τα πτυχία Μάστερ στα Οικονομικά και στην Αφρικανική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University), έλαβε επίσης διδακτορικό στην Αφρικανική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Μάστερ Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης UMASS Boston.

Ο αείμνηστος είχε μία ασταμάτητη δίψα και μάθηση. Αφιέρωσε το περισσότερο μέρος της ζωής του ως οικονομολόγος στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Γνώριζε απταίστως έξι γλώσσες. Επίσης ήξερε πιάνο, δημοσίευσε δύο ποιητικές συλλογές και ήταν επίσης ικανός καλλιτέχνης ζωγράφος. Ήταν άνθρωπος με αγάπη για την οικογένειά του και τους συνανθρώπους του.

Ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και υπηρέτησε εθελοντικά στις χορωδίες, τα κοινοτικά συμβούλια και στις πολιτιστικές επιτροπές των κοινοτήτων του Αγίου Νικολάου στο Λέξινγκτον και του Αγίου Αθανασίου στο Άρλινγκτον Μασαχουσέτης.

Καταλείπει τη σύζυγό του Ναταλία, τα παιδιά του Ιωάννη, Αλέξανδρο και Έλενα και τις συζύγους τους, τα οκτώ εγγόνια του, την αδελφή του Αμαλία και πολλούς συγγενείς και φίλους σε πολλά μέρη του Κόσμου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του τελέσθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Άρλινγκτον τηρουμένων των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ ο ενταφιασμός του έγινε ιδιωτικώς σε στενό οικογενειακό κύκλο.

(Πηγή: «Εθνικός Κήρυξ»)

Διαβάστε ακόμη

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία