Δύο υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου

Δύο υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου

Δύο υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 959 ΦΟΡΕΣ

Με δύο υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Συγκεκριμένα, έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μία υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη με κατηγορούμενο 59χρονο Πακιστανό και μία δεύτερη υπόθεση με κατηγορούμενο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, έναν 47χρονο Ιρακινό.

Και οι δύο υποθέσεις έχουν εκτυλιχθεί στην Κω και παραπέμφθηκαν σε δίκη με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω.

Πιο αναλυτικά, για τον 59χρονο Πακιστανό η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις διωκτικές αρχές μετά από καταγγελία που έγινε από τους συγγενείς της ανήλικης κοπέλας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα φέρονται να εκτυλίχθηκαν τον Απρίλιο του 2014, οπότε και ο 59χρονος αλλοδαπός προσέγγισε το – τότε- 10χρονο κορίτσι και με τη πρόφαση ότι θα του έδινε μπισκότα, την έπεισε να πάει σπίτι του, όπου την μετέφερε στο υπνοδωμάτιό του και την βίασε.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του ο 59χρονος Πακιστανός προσήχθη και απολογήθηκε και στη συνέχεια με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας με την ανήλικη και τους οικείους της.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη υπόθεση, κατηγορούμενος είναι ένας 47χρονος Ιρακινός ο οποίος στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 φέρεται να ενήργησε γενετήσιες πράξεις με μία ανήλικη κοπέλα ηλικίας, τότε, μόλις 10 ετών!

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πλησίασε το ανήλικο κορίτσι, το οποίο έπαιζε σε εσωτερική σκάλα ξενοδοχείου, κάθισε δίπλα της και άρχισε να τη φιλάει στο μάγουλο και στο στόμα, ενώ της έκανε και άλλες ασελγείς πράξεις.

Το δεκάχρονο κορίτσι τρόμαξε και έτρεξε γρήγορα στο δωμάτιό της όπου και εξιστόρησε στη μητέρα της τι είχε συμβεί και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Και οι δύο υποθέσεις πρόκειται να εκδικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου την 1η Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου