Στο εδώλιο τέσσερα άτομα για κρυφό οίκο ανοχής στο Φαληράκι

Στο εδώλιο τέσσερα άτομα για κρυφό οίκο ανοχής στο Φαληράκι

Στο εδώλιο τέσσερα άτομα για κρυφό οίκο ανοχής στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5140 ΦΟΡΕΣ

Ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω στις αρχές Νοεμβρίου, κατηγορούμενοι για τον «κρυφό οίκο ανοχής» που φέρεται να λειτουργούσε στο Φαληράκι της Ρόδου όπου και εκδίδονταν μία 17χρονη Βουλγάρα!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί, πριν από έξι χρόνια (Μάρτιο του 2015), μετά από πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και «αποκάλυψαν» τα όσα γίνονταν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Φαληράκι.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου 2015, συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος νυχτερινού καταστήματος διασκέδασης στο οποίο εντοπίστηκε «κρυφός» οίκος ανοχής

Η αντίστροφη μέτρηση για τους εμπλεκομένους ξεκίνησε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχειών και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, μια 28χρονη υπήκοος Ουκρανίας και δυο γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 23 και 25 ετών (τότε ήταν 17 και 19 ετών), κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της παράνομης λειτουργίας και εργασίας χωρίς πιστοποιητικά υγείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, είχε συλληφθεί και η μητέρα της - τότε -17χρονης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε στην περιοχή «Φαληράκι» Ρόδου, με υπεύθυνο τον 36χρονο Αλβανό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος Αλβανός, ενεργώντας κατ’ εντολήν ιδιοκτήτη της επιχείρησης, εξωθούσε στην πορνεία και διευκόλυνε τις δύο Βουλγάρες σερβιτόρες του καταστήματος να εκδίδονται έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Κατά την επιτόπια έρευνα και έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως χώρος ερωτικών συνευρέσεων των εκδιδόμενων γυναικών-σερβιτόρων.

Επιπλέον, από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόεκυψε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, με τη διαμεσολάβηση τρίτου προσώπου, τα στοιχεία του οποίου τέθηκαν υπό διερεύνηση, φέρονταν να κανόνισε ερωτικά ραντεβού της 17χρονης σε σπίτι ηλικιωμένου πελάτη.

Το πατάρι, ο πελάτης και η αμοιβή
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε, στον επάνω όροφο πάνω από το μπαρ που λειτουργούσε στο Φαληράκι, είχε στηθεί ένας οίκος ανοχής, στον οποίο συνευρίσκονταν ερωτικά οι δύο σερβιτόρες με τους πελάτες.

Το ποσό ήταν προκαθορισμένο: ήταν 100 ευρώ τα οποία εισέπραττε απευθείας ο 36χρονος Αλβανός που ήταν ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του καταστήματος, από τα οποία τα 50 ευρώ κατέληγαν στις εκδιδόμενες κοπέλες και τα υπόλοιπα 50 ευρώ στον Αλβανό.

Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η υπόθεση είναι ότι εμπλέκεται σε αυτήν ανήλικη κοπέλα η οποία εκδίδονταν καθώς επίσης και το ότι ένας – τότε- 70χρονος, ζητούσε η 17χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του στην οικία του.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι είχε συνευρεθεί μαζί της τουλάχιστον τρεις φορές.

Οι διώξεις και η παραπομπή στη δικαιοσύνη
Μετά τις συλλήψεις από την αστυνομία οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν ενώπιον της τότε Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου η οποία και διαχώρισε την υπόθεση ως προς τα αδικήματα της λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια και της παράνομης εργασίας παραπέμποντας έτσι τους κατηγορουμένους σε τακτική δικάσιμο.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της μαστροπείας, η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ρόδου, είχε ζητήσει τη διενέργεια πρόσθετης έρευνας από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Τελικά μετά την έρευνα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων εμπλεκομένων και ειδικότερα, στον 41χρονο Αλβανό που φέρεται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε 36χρονο συμπατριώτη του που βρίσκονταν ως υπεύθυνος στο κατάστημα την ώρα της «εφόδου» των αστυνομικών, σε 53χρονο Έλληνα και σε 40χρονη αλλοδαπή.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για μαστροπεία ανηλίκου τετελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με προσφορά χρημάτων κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για να δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Σημειώνεται ότι απολογούμενοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται ενώ ο 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχει ξανασυλληφθεί για παρόμοια υπόθεση, έχει δηλώσει ότι πρόκειται για συνωνυμία και ότι δεν είναι αυτός ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει την 1η Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαστεί ένας 57χρονος

Για αποπλάνηση κοριτσιού θα δικαστεί 44χρονος στο Εφετείο

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Σύλληψη 38χρονου στην Κάλυμνο

Στο εδώλιο 44χρονος Κώος για κατάχρηση ανηλίκου

Να επιστρέψει σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ ζητά 61χρονος