Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατηγορείται 63χρονος Καλύμνιος

Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατηγορείται 63χρονος Καλύμνιος

Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατηγορείται 63χρονος Καλύμνιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατηγορείται 63χρονος που συνελήφθη στην Κάλυμνο. Μάλιστα, ο συλληφθείς έχει ήδη καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή, και είχε ασκήσει έφεση η οποία και απορρίφθηκε ως ανυποστήριχτη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση αφορά κλοπές που φέρονταν να είχαν διαπράξει ο 63χρονος, ένας 35χρονος και ένας 29χρονος, μέχρι και σε μηχανήματα αφαλάτωσης και διάθεσης πόσιμου νερού σε διάφορες περιοχές της Καλύμνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος στις 8 Ιουλίου 2013 παραβίασε τα αυτόματα μηχανήματα αφαλάτωσης και διάθεσης πόσιμου νερού (αυτόματος πωλητής νερού) που βρίσκονταν στις περιοχές της Ιχθυόσκαλας Καλύμνου, στις Μυρτιές, στο Μασούρι, στο Άργος, στους Βοθύνους, στις Ενορίες του Αγίου Θεολόγου και του Αγίου Βασιλείου, στην ενορία της Ευαγγελίστριας, του Προδρόμου, στον Άγιο Μάμα και αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο ίδιος κατηγορούνταν ότι μαζί με τον δεύτερο συγκατηγορούμενό του είχαν εισέλθει σε σπίτι στην περιοχή της Ενορίας του Αγίου Στεφάνου Καλύμνου και αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα χρυσά κοσμήματα.

Επίσης στις 6 Αυγούστου 2013 ο 29χρονος φέρονταν να έχει μπει σε άλλο σπίτι στην περιοχή «Καμάρι» της Καλύμνου και αφαίρεσε και από εκεί διάφορα πορσελάνινα είδη, δίσκους σερβιρίσματος, διάφορα χρυσά κειμήλια (ρώσικες ντούμπλες) με 4 μεγάλους χρυσούς σταυρούς, ένα χρυσό νόμισμα με τη βάπτιση του Χριστού, διάφορα επιχρυσωμένα νομίσματα και ένα κουτί με οικογενειακές φωτογραφίες.

Τέλος, την ίδια ημέρα οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι μπήκαν σε σπίτι στην ενορία της Ευαγγελίστριας στην Κάλυμνο και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο με διάφορα έγγραφα και εργαλεία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και ο 29χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ποινή που κατάφερε στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 να μειώσει κατά πολύ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μάνου Τεχνίτη έκρινε ένοχο για κλοπή τον 29χρονο και αφού του αναγνώρισε ελαφρυντικό του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του 63χρονου ως ανυποστήρικτη και έτσι διατηρείται η ποινή των δύο ετών φυλάκιση προς πέντε ευρώ την ημέρα που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Ως εκ τούτου και καθώς η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου εκκρεμούσε σε βάρος του 63χρονου, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς συνελήφθη στις 25 Οκτωβρίου 2021 στην Κάλυμνο και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Σημειώνεται ότι στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 35χρονος ο οποίος όμως είχε αθωωθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών