Σ. Καραταπάνης: Στασιμότητα παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στη Ρόδο

Σ. Καραταπάνης: Στασιμότητα παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στη Ρόδο

Σ. Καραταπάνης: Στασιμότητα παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 483 ΦΟΡΕΣ

Στασιμότητα παρατηρείται στους εμβολιασμούς στην περιοχή μας, όπως δήλωσε χθες ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης.

Παρ’ όλα αυτά το ποσοστό του εμβολιασμού είναι αρκετά υψηλότερο από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Ρόδου, σε ό,τι αφορά τα περιστατικά δεν είναι ίδια όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν έχουμε όμως αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού. Δεν έχουμε πάνω από το 0,1% του πληθυσμού να εμβολιάζεται. Η προσέλευση είναι μικρή», δήλωσε ο κ. Καραταπάνης.

Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε, όπως είπε ο κ. Καραταπάνης, εμβολιασμένο το 73% με 75% του πληθυσμού.
«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί», συνέστησε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ. Υπαρκτό και χωρίς λύση ακόμη, όπως παραδέχθηκε ο κ. Καραταπάνης, είναι το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών για τις αεροδιακομιδές.

«Το τμήμα αεροδιακομιδών της Ρόδου καλύπτεται από γιατρούς του νησιού και από γιατρούς που έρχονται από την Αθήνα. Δεν είναι αυτό όμως πλήρης κάλυψη. Να θυμίσουμε ότι στο σύστημα εφημεριών δημιουργήθηκαν κενά εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιοι γιατροί δεν εμβολιάστηκαν», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Κατανοούμε, είπε ο κ. Καραταπάνης, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου σχετικά με τις αεροδιακομιδές.

«Είναι σωστές οι επισημάνσεις των γιατρών στο Βόρειο Συγκρότημα του νομού γιατί ούτε εξειδικευμένοι είναι ούτε μπορούν να αφήνουν τις θέσεις τους για να συνοδεύουν ασθενείς», πρόσθεσε επίσης ο κ. Καραταπάνης.

Η λύση θα δοθεί, όπως είπε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ, στο θέμα που αφορά τις αεροδιακομιδές με την προκήρυξη δύο θέσεων γιατρών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο