Την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κτηματολόγιο

Την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κτηματολόγιο

Την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κτηματολόγιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2036 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του το Κτηματολόγιο Ρόδου, στον χώρο του παλαιού νοσοκομείου της Ρόδου.

Ένα από τα ζητήματα που υπήρχαν και καθυστερούσαν την επαναλειτουργία της υπηρεσίας, ήταν αυτό της τοποθέτησης των τόμων στα ράφια στον νέο χώρο όπου πλέον στεγάζεται το Κτηματολόγιο, ούτως ώστε να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

Το ζήτημα αυτό, διευθετήθηκε χθες με τη συνδρομή οχτώ δικηγόρων οι οποίοι ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συναίνεση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου συνέδραμαν εθελοντικά μαζί με τον Διευθυντή και τους υπάλληλους του Κτηματολογίου Ρόδου στην αποσυσκευασία όλων των κιβωτίων των κτηματικών τόμων και την επανατοποθέτησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 450 κιβώτια ανοίχτηκαν χθες και περίπου 2.000-2.500 τόμοι μπήκαν στις θέσεις τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι από τους υπαλλήλους του Κτηματολογίου αλλά και τους δικηγόρους.

Οι οχτώ δικηγόροι-μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου που εργάστηκαν για το σκοπό αυτόν χθες εθελοντικά και αφιλοκερδώς, ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης και οι κ.κ. Σάββας Λυριστής, Στέργος Λεβέντης, Σπύρος Σαλαμαστράκης, Στράτος Καρανικόλας, Βασίλειος Λόγγος, Πέτρος Τσούλλος και Νίκος Ξανθός.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, από την προσεχή Δευτέρα το Κτηματολόγιο θα λειτουργήσει και πάλι σε ό,τι αφορά το τμήμα Διανομής μη καταχωρημένων πράξεων και το τμήμα Παραλαβής. Σε δεύτερη φάση και με την ολοκλήρωση και των λοιπών διαδικασιών θα λειτουργήσουν και τα τμήματα Πιστοποιητικών και Αιτήσεων.

Κλειστό σχεδόν για έναν χρόνο
Η ιστορία του Κτηματολογίου της Ρόδου ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο. Όπως είναι γνωστό, αιτία για την αναστολή λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου ήταν τα επιχρίσματα, αρκετά μεγάλου μεγέθους, τα οποία έπεσαν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, περίπου στις 6.30 το πρωί μπροστά από την είσοδο του κτηρίου και που σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή η πτώση σημειώνονταν άλλη ώρα, θα μπορούσε να υπάρξει ανθρώπινος τραυματισμός για τον οποιονδήποτε τύχαινε να βρίσκεται στο σημείο.

Υπάλληλος του Κτηματολογίου που πήγαινε στην υπηρεσία του διαπίστωσε ότι στην είσοδο είχαν πέσει μεγάλα κομμάτια επιχρισμάτων και άμεσα, την ίδια ημέρα, εστάλη έγγραφο από τον Δικαστή του Κτηματολογίου κ. Δημήτρη Χαραλαμπάκη και τη Διευθύντρια κα Ηλιάνα Βασιλειάδη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, με το οποίο και ενημέρωναν για την ισχύουσα κατάσταση, ενώ αναστάλθηκε και η λειτουργία της υπηρεσίας για τις 23/11/2020 και τις 24/11/2020, με άγνωστη την ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Για το ίδιο θέμα υπήρξαν παρεμβάσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, τους βουλευτές του νομού και ξεκίνησαν και οι εκθέσεις αυτοψίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων), ως αρμόδια για τα κτήρια ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και ακολούθως και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.
Όλο αυτό διάστημα και σύμφωνα με τα μέτρα που ίσχυαν για την πανδημία, εκδίδονταν από το Κτηματολόγιο Ρόδου έγγραφα και πιστοποιητικά μόνο για άκρως επείγουσες περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων