Προβληματισμός για τα παιχνίδια που κρίνονται στα χαρτιά

Προβληματισμός για τα παιχνίδια  που κρίνονται στα χαρτιά

Προβληματισμός για τα παιχνίδια που κρίνονται στα χαρτιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 138 ΦΟΡΕΣ

Αγώνες που κρίνονται στα χαρτιά. Ομάδες που είναι ανέτοιμες να πάρουν μέρος σε ένα επίσημο πρωτάθλημα. Αυτά είναι δυο από τα βασικά στοιχεία των φετινών τοπικών πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο. Είναι, θα έλεγε κανείς, η …φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Είχαν που είχαν προβλήματα αρκετές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε ο κορωνοϊός να τις αποτελειώσει μια και καλή. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «κατέβουν» στο πρωτάθλημα. Αλλά ακόμα και κάποιες από αυτές που παίρνουν μέρος, δείχνουν ανήμπορες να ακολουθήσουν.
Και δεν είναι καθόλου υπερβολικό να αναφέρουμε, κυρίες και κύριοι, όχι απλώς κάνουν κακό στους παίκτες που διαθέτουν, τους οποίους ενίοτε ταλαιπωρούν αλλά δημιουργούν και προβλήματα στο πρωτάθλημα γενικότερα.

Διότι όταν μια ομάδα υπολειτουργεί και δεν μπορεί να έχει τη στοιχειώδη οργάνωση ούτε καν στην προπόνηση, αποτελεί ένα μεγάλο «αγκάθι» γενικότερα για το ποδόσφαιρο.
Δεν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα. Ούτε στη δική της εξέλιξη, ούτε και στην πρόοδο του ποδοσφαίρου.

Όπως και να έχει, δεν είναι καθόλου ευχάριστη η εικόνα να έχουμε πάνω από δυο παιχνίδια κάθε εβδομάδα που να κρίνονται στα χαρτιά επειδή οι ομάδες δεν μπορούν να «κατέβουν». Και ο προβληματισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και στην Α’ Κατηγορία υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν φανερά να ακολουθήσουν.

Όχι για λόγους οργάνωσης αυτές αλλά για καθαρά αγωνιστικούς. Είναι μερικές …σκάλες πιο κάτω σε σχέση με τις υπόλοιπες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαραίτητος ανταγωνισμός που θα έπρεπε να υπάρχει στη ...βιτρίνα του Δωδεκανησιακού μας ποδοσφαίρου.

Από καθαρά αγωνιστικής άποψης είναι πέρα για πέρα λανθασμένη η απόφαση να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δυο ομίλους και αυτό είναι κάτι που νομίζω αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι στη διοργανώτρια αρχή.

Ήταν όμως εγκλωβισμένοι στο οικονομικό, θέλοντας να βοηθήσουν τα σωματεία να αντεπεξέλθουν λόγω και των καταστάσεων.

Ίσως όμως αυτό που έχει σημασία είναι κάποια στιγμή να παρθούν σκληρές αποφάσεις με γνώμονα αποκλειστικά το αγωνιστικό προφίλ. Ίσως…

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα