“Rhodes Βike Festival” ως συμβολή στην τουριστική προώθηση της Ρόδου

“Rhodes Βike Festival” ως συμβολή στην τουριστική προώθηση της Ρόδου

“Rhodes Βike Festival” ως συμβολή στην τουριστική προώθηση της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 237 ΦΟΡΕΣ

Μια ποδηλατική πανδαισία ολοκληρώνεται σιγά σιγά στη Ρόδο. Το “1ο Rhodes Βike Festival” που διοργάνωσε η “Rhodos Cycling”φθάνει σήμερα στο τέλος του, ξεκινώντας στις 22 Οκτωβρίου κι έχοντας βασικό στόχο να προβληθεί η Ρόδος στην υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό, ως ποδηλατικός τουριστικός παράδεισος.

Το μήνυμα, άλλωστε, της εκδήλωσης, ήταν:
Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετείχαν Φορείς, αθλητές, προπονητές, δημοσιογράφοι, tour operator και προσκεκλημένοι με παγκόσμια ακτινοβολία, όπως ο Ιρλανδός, πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης δρόμου, John James 'Sean' Kelly , ο οποίος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κλασικούς αναβάτες όλων των εποχών.
Ένας «ζωντανός θρύλος» της παγκόσμιας ποδηλασίας, σήμερα έναν από τους βασικότερους σχολιαστές ποδηλατικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού καναλιού EUROSPORT.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι ειδική κατηγορία όπου το άθλημα είναι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού και το ποδήλατο αποτελεί το μέσο προκειμένου οι επισκέπτες – τουρίστες να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Αφορά μάλιστα άτομα που είτε διαμένουν σε ένα συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό και επιλέγουν ημερήσιες ποδηλατικές διαδρομές είτε επισκέπτονται περισσότερους προορισμούς και διαμένουν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Οι δραστηριότητες αναψυχής διακρίνονται σε ήπια ποδηλασία, όπου ο ποδηλάτης απολαμβάνει τη φύση και το τοπίο, και σε εντατική ποδηλασία όπου η φυσική κατάσταση είναι ο κύριος στόχος.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο προπονητικός τουρισμός είναι συγκεκριμένη μορφή που αφορά την επίσκεψη μεμονωμένων αθλητών, καθώς κι επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών ομάδων σε έναν προορισμό με βασικό κίνητρο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα προετοιμασίας και αποθεραπείας, πραγματοποιούμενα σε ειδικά κέντρα.
Η Ρόδος γι’ ακόμα μια φορά, έχει ρόλο πρωταγωνιστή στον διεθνή «καθρέπτη» της ποδηλασίας, και όχι μόνο!

Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί κύριο μέλημα της Ελληνικής Κυβέρνησης και μεγάλης μερίδας των ανθρώπων του Τουρισμού, οι οποίοι εδώ και χρόνια στηρίζουν την εθνική οικονομία της χώρας μας.
Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως ένας από τους αναδυόμενους ποδηλατικούς προορισμούς για τους «τουρίστες»-λάτρεις της ποδηλασίας στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων