Στη Ρόδο θα καταπλεύσει το πλωτό παλάτι “MSC Virtuosa”

Στη Ρόδο θα καταπλεύσει το πλωτό παλάτι “MSC Virtuosa”

Στη Ρόδο θα καταπλεύσει το πλωτό παλάτι “MSC Virtuosa”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6282 ΦΟΡΕΣ

Έχει μήκος 331 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 6.334 επιβάτες

Το πλωτό παλάτι της εταιρίας MSC, το “MSC Virtuosa” θα καταπλεύσει στη Ρόδο τον επόμενο μήνα και θα γίνει σίγουρα πόλος έλξης για όσους περάσουν από το λιμάνι, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι στον τομέα της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί τη Ρόδο στις 13 Νοεμβρίου, καταπλέοντας στις 8 το πρωί και θα αποπλεύσει στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Λιμάνι προέλευσής του θα είναι ο Πειραιάς και επόμενο λιμάνι προσέγγισης η Άκαμπα στην Ιορδανία.

Το “MSC Virtuosa” ναυπηγήθηκε το 2020, έχει μήκος 331 μέτρα και πλάτος 43, ενώ μπορεί να μεταφέρει 6.334 επιβάτες σε 2.405 καμπίνες και 1.700 άτομα πληρώματος. Ο εσωτερικός περίπατος περιλαμβάνει κεντρικά και θεματικά εστιατόρια όπως και πολλά καταστήματα.

Διαθέτει επίσης 5 πισίνες, με τα μεγαλύτερα και διαδραστικότερα πάρκα νερού εν πλω. Οι πισίνες μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 1.000 επισκέπτες.

Επίσης προσφέρει ξεχωριστά προνόμια και υπηρεσίες, όπως ιδιωτικό σολάριουμ, πανοραμικό τζακούζι αποκλειστικά για τους επιβάτες του MSC Yacht Club και υπηρεσία μπάτλερ όλο το 24ωρο.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει και τον Rob, τον πρώτο ρομποτικό bartender εν πλω, καθώς και ένα από τα πιο διασκεδαστικά και περιπετειώδη πάρκα νερού εν πλω, με τρεις νεροτσουλήθρες, τη “Himalayan Bridge” και πολλές πισίνες, με δραστηριότητες για κάθε ηλικία. Το 945 θέσεων, υψηλής τεχνολογίας θέατρο αποτελεί τον ιδανικό χώρο για θεάματα επιπέδου Broadway κάθε βράδυ.

Επίσης το υψηλής τεχνολογίας TV Studio και Bar είναι ένας πολυχώρος που φιλοξενεί το ραδιοφωνικό στούντιο και το τηλεοπτικό στούντιο που μεταδίδει ζωντανά σε όλο το κρουαζιερόπλοιο παιχνίδια, κουίζ, talent show και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Λειτουργεί και ως comedy club, karaoke bar και live σκηνή.

Παράλληλα, χώρος του κρουαζιεροπλοίου μεταμορφώνεται σε ένα 3D ενυδρείο δημιουργώντας το κατάλληλο σημείο για ένα διαδραστικό παιχνίδι που διδάσκει την αξία της προστασίας του περιβάλλοντός μας.

Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στα project του ιδρύματος είτε με δωρεές είτε αγοράζοντας προϊόντα από αυτό. Στο ευρύχωρο πάρκο διασκέδασης υπάρχει μία μεγάλη αρένα όπου οι επιβάτες νεαρής ηλικίας μπορούν να αθληθούν κατά τη διάρκεια της μέρας και να παίξουν ή να χορέψουν, το βράδυ.

Για τους νέους και για όσους αισθανονται νέοι, υπάρχουν δύο οχήματα προσομοίωσης Φόρμουλα 1 για αγώνες ταχύτητας.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 11 χώρους εστίασης και πάνω από 20 επιλογές για κάθε περίσταση σε μπαρ και καφετέριες.

Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου
Σε ό,τι αφορά την κίνηση στην κρουαζιέρα, αυτή μειώνεται μεν τον επόμενο μήνα αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει και να τονώνει την τοπική οικονομία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται ο κατάπλους 17 κρουαζιεροπλοίων, αριθμός ικανοποιητικός δεδομένων των καταστάσεων και συνθηκών που επικρατούν φέτος.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας η κρουαζιέρα δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, με αποτέλεσμα το λιμάνι μας να χάσει αρκετά, αφού τα κρουαζιερόπλοια σταμάτησαν να πραγματοποιούν εκδρομές και οι τουρίστες σταμάτησαν να ταξιδεύουν, με ότι αυτό σημαίνει για τα έσοδά μας.

Φέτος δειλά-δειλά η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται και η κρουαζιέρα βρίσκει ξανά τους ρυθμούς της. Ήδη ο Νοέμβριος είναι ενδεικτικός των θετικών εξελίξεων που προμηνύονται καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουμε κατάπλους κρουαζιεροπλοίων εκτός απροόπτου και τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά, τον επόμενο μήνα θα καταπλεύσουν στη Ρόδο τα παρακάτω κρουαζιερόπλοια:

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο