Προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου

Προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου

Προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1874 ΦΟΡΕΣ

Προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου διοργανώνει τον επόμενο μήνα το «πρακτορείο ταξιδιών Σάββας Σαής» δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να επισκεφτούν ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Χριστιανοσύνης και να ζήσουν από κοντά μία ατμόσφαιρα συγκίνησης, κατάνυξης και σεβασμού.

Η Τήνος γνωστή για τη θρησκευτικότητα, την παράδοση και τον πολιτισμό της είναι ένας σύγχρονος κυκλαδίτικος προορισμός γεμάτος ζωή, πανέμορφες παραλίες, γραφικούς οικισμούς, ξεχωριστές γεύσεις, αλλά και δραστηριότητες που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου και συνοδός θα είναι ο κ. Σάββας Σαής. Οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν από τη Ρόδο με πλοίο της Βlue Star Ferries στις 7 το απόγευμα απευθείας για την Τήνο και θα πάρουν το πλοίο για την επιστροφή στη Ρόδο στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα.

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται σε 165 ευρώ και περιλαμβάνει:
- Εισιτήρια Ρόδο-Τήνο-Ρόδο
- Ξενοδοχείο με πρωινό
- Πούλμαν για τις μεταφορές και εκδρομές που θα γίνουν σε όλο το νησί
- Εξασφαλισμένες καμπίνες για όσους το επιθυμούν.

Πληροφορίες και κρατήσεις «πρακτορείο ταξιδιών Σάββας Σαής» στην οδό Τάρπον Σπρινγκς 42 τηλ. 6944140059, 2241076277 και 2241039781
Η Παναγία της Τήνου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Χιλιάδες είναι οι τουρίστες, που το επισκέπτονται για να θαυμάσουν από κοντά τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και φυσικά την περίφημη εικόνα της.

Ο ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Τήνου είναι αφιερωμένος στην εικόνα της Μεγαλόχαρης που ανακαλύφθηκε εκεί στις 30 Ιανουαρίου του 1823, ύστερα από όραμα της μοναχής Πελαγίας. Μάλιστα, έχει χτιστεί ακριβώς στο σημείο που εντοπίστηκε από τους ανασκαφείς. Η εύρεσή της συνέπεσε μάλιστα χρονικά με την ίδρυση του ελληνικού κράτους και θεωρήθηκε καλός οιωνός.

Σύμφωνα με αρκετούς μελετητές, η εικόνα της Παναγίας αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά. Η Παναγία εμφανίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει λόγια μέσα από ένα βιβλίο. Στην εικόνα εμφανίζονται επίσης το Άγιο Πνεύμα που κατεβαίνει από τον ουρανό με τη μορφή περιστεριού, καθώς και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ να κρατά κρίνο, το χριστιανικό σύμβολο της αγνότητας.

Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα, χτίστηκε ο ναός της Παναγίας της Τήνου, ένας από τους πιο μεγάλους και περίφημους της Ορθοδοξίας. Πρόκειται για το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους με τις εργασίες του να διαρκούν έξι ολόκληρες δεκαετίες και να ολοκληρώνονται το 1880, χάρη στις πολύτιμες δωρεές ευπατριδών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός έχει χτιστεί πάνω στα κατάλοιπα παλαιοχριστιανικού ναού αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Τήνου αποτελεί ένα συγκρότημα που περιλαμβάνει τον κυρίως ναό μαζί με ενσωματωμένα βοηθητικά κτήρια. Σε επίπεδο αρχιτεκτονικής, πρόκειται για μία εξελιγμένη μορφή τρίκλιτης βασιλικής με υπερυψωμένο και διευρυμένο το μεσαίο κλίτος. Στην είσοδο του ναού δεσπόζει ένα μαρμάρινο υπέρθυρο με ανάγλυφους τους δύο Αρχαγγέλους και ανάμεσά τους μία επιγραφή με χαραγμένα τα ονόματα των ιδρυτών του.

Το σχέδιό του συνδυάζει τα πρότυπα της παράδοσης του νησιού, ενσωματώνοντας επιρροές τόσο από τη Δύση όσο και από την Ανατολή. Για την ανοικοδόμησή του χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες ποσότητες μαρμάρου, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Τήνο από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή