Γ. Ιατρίδης: Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου για το 2022 είναι πλασματικό!

Γ. Ιατρίδης: Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου για το 2022 είναι πλασματικό!

Γ. Ιατρίδης: Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου για το 2022 είναι πλασματικό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 948 ΦΟΡΕΣ

Στην αδειοδότηση για τη δημιουργία εισόδου-εξόδου για γνωστή επιχείρηση στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Ιατρίδης με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

«Η ιστορία αυτή δεν είναι νέα. Δόθηκε άδεια οικοδομής αλλά δεν υπήρχαν όλες οι αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου. Οι αδειοδοτήσεις που αφορούν τον Δήμο Ρόδου, αφορούν την είσοδο και την έξοδο της επιχείρησης. Το θέμα είναι ότι υπήρχαν και αρνητικές εισηγήσεις και από τη νομική υπηρεσία του Δήμου.

Χωρίς να έρθουν οι αρνητικές εισηγήσεις το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με μια τεχνική έκθεση που υπέγραψε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μπεκιάρης ο οποίος επικαλέστηκε νόμο που αφορά τη χρήση των οδών.

Έπρεπε όμως να εκδοθεί και το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Το θέμα αυτό όμως πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να έχει εκδοθεί το ΠΔ», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ιατρίδης.

«Εφόσον ο δήμος έχει συνάψει σύμβαση με το Τεχνικό Επιμελητήριο που έθεσε σε προτεραιότητα το χωροταξικό του πρώην Δήμου Καλλιθέας γιατί τόση βιασύνη. Είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμη», είπε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και πρόσθεσε ότι δεν έχει οριοθετηθεί η είσοδος και έξοδος στη συγκεκριμένη επιχείρηση αφού δεν υπάρχει ουσιαστικά δρόμος.

«Στην περιοχή υπάρχουν πολλές οχλούσες δραστηριότητες. Πρέπει να υπάρχει όμως ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο και να χωροθετηθούν βιομηχανικές χώρες. Η δική μας περιοχή δεν αντέχει άλλο», τόνισε.

Όπως τόνισε ο κ. Ιατρίδης, υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής που δεν αντέχουν άλλες οχλούσες δραστηριότητες.

«Η περιοχή μας πρέπει να προστατευθεί. Και ο ΧΥΤΑ άρχισε να μην λειτουργεί όπως πρέπει», είπε ο κ. Ιατρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ικανοποίηση του αιτήματος του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Φώτη Χατζηδιάκου για ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ της έγκρισης του θέματος ψήφισαν 25 δημοτικοί σύμβουλοι.

«Πέρασε το θέμα στην ουσία με μια ψήφο διαφορά», είπε ο κ. Ιατρίδης.

Ο κ. Ιατρίδης κατήγγειλε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει απαξιωθεί πλήρως καθώς σε αυτό έρχονται θέματα ήσσονος σημασίας και όλα τα σημαντικά εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή κυρίως.

«Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου είναι τυπικές. Το σώμα αναλώνεται μόνο στην ενημέρωση και όλα τα άλλα θέμα εγκρίνονται τυπικά», τόνισε ο κ. Ιατρίδης.

Σε ό,τι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2022 ο κ. Ιατρίδης τόνισε ότι με όχημα αυτό η δημοτική αρχή λειτούργησε τιμωρητικά για τον πρώην Δήμο Καλλιθέας. Επιπλέον το χαρακτήρισε πλασματικό καθώς, όπως τόνισε, δεν θα γίνουν έργα αφού οι απορροφήσεις των πόρων είναι πολύ χαμηλές.

Αναφορά έκανε ο κ. Ιατρίδης και στο Τεχνικό Πρόγραμμα για τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και τόνισε ότι στην πραγματικότητα η δημοτική αρχή περιμένει τις ανακοινώσεις, στις οποίες θα προβεί ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, για την επισκευή του Εθνικού Θεάτρου.

«Θα μπορούσαν όμως να περιλάβουν το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα για τη Μεσαιωνική Πόλη και να κάνουν αποδοχή της χρηματοδότησης από το κράτος αργότερα. Έχουμε ένα πλασματικό Τεχνικό Πρόγραμμα. Λυπάμαι γιατί το νησί μπαίνει στον αυτόματο πιλότο», δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο