Σήμερα θα απολογηθεί ο 36χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Σήμερα θα απολογηθεί ο 36χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Σήμερα θα απολογηθεί ο 36χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 565 ΦΟΡΕΣ

Με την απολογία του 36χρονου από τη Ρόδο που κατηγορείται για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης της συντρόφου του, συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, οπότε και διεκόπη η συνεδρίαση, ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν η μητέρα της ανήλικης η οποία είχε προβεί και στη σχετική καταγγελία σε βάρος του πρώην συντρόφου της, η αδελφή του ανήλικου κοριτσιού καθώς επίσης και μία άλλη κοπέλα η οποία είχε σχέσεις για περίπου τεσσεράμισι χρόνια με τον κατηγορούμενο από την ηλικία των 15 της χρόνων.

Η τελευταία αναφέρθηκε διεξοδικά στη σχέση τους, στην «επιρροή» που είχε επάνω της ο 36χρονος και πως τελικά διέκοψε μαζί του.

Επίσης ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν χθες, η μητέρα του κατηγορουμένου η οποία και υπεραμύνθηκε της αθωότητας του παιδιού της, καθώς και ένα συγγενικό τους πρόσωπο.

Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στις 10 το πρωί με την απολογία του 36χρονου, την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, τις αγορεύσεις της συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορίας κας Μαρίας Κρικοπούλου και του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η μητέρα της ανήλικης και παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ειδικότερα, ο 36χρονος ο οποίος από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, οπότε και συνελήφθη, βρίσκεται στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος, κατηγορείται για τα εξής αδικήματα:
• Βιασμός κατ’ εξακολούθηση (υπό την ειδικότερη μορφή της τέλεσης της εν λόγω πράξης με την επιχείρηση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση του παθόντος) κατ’ άρθρο 336 παρ. 1 Π.Κ.
• Τέλεση γενετήσιων πράξεων (αποπλάνηση) με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη και με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση
• Κατάχρηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη και ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 όταν στα χέρια της μητέρας βρέθηκε το κινητό της κόρης της, οπότε και διαπίστωσε ότι ο 36χρονος φίλος της συνομιλούσε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με την ανήλικη.

Η 43χρονη μητέρα προσποιούμενη ότι είναι η 15χρονη κοπέλα συνέχισε να συνομιλεί μαζί με το κινητό της κόρης της όπου από τη συνομιλία, της κινήθηκαν υποψίες ότι κάτι ερωτικό έτρεχε μεταξύ τους.

Όταν ήρθε η κόρη της, τής εκμυστηρεύθηκε ότι ο 36χρονος είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (6 Φεβρουαρίου 2021), ενώ παρόμοια περιστατικά φέρονται να είχαν συμβεί και άλλες φορές τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάλιστα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι πράξεις του κατηγορουμένου σε βάρος της ανήλικης φέρονται να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τις 6 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την καταγγελία επιβεβαίωσε με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία και η ανήλικη κοπέλα, η οποία και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μηνύματα που φέρεται να αντήλλαξε με τον 36χρονο αλλά και στις ασελγείς πράξεις που φέρεται να της έκανε ο ίδιος.

Πάντως ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του καταλογίζονται, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε και απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και ισχυρίστηκε πως όλα έγιναν από την ανήλικη με μοναδικό σκοπό να τον απομακρύνει από τη μητέρα της και την οικογένειά τους, καθώς ήταν αυτός που επιχείρησε να της θέσει όρια και αυτό η νεαρή κοπέλα δεν το ήθελε.

Αναλυτικές εξηγήσεις για την υπόθεση ο 36χρονος αναμένεται να δώσει σήμερα απολογούμενος στο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο