Επιτέθηκε με ρόπαλο σε αστυνομικούς

Επιτέθηκε με ρόπαλο σε αστυνομικούς

Επιτέθηκε με ρόπαλο σε αστυνομικούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1358 ΦΟΡΕΣ

Ως ανυποστήρικτη κρίθηκε η έφεσή του

Με την υπόθεση ενός 49χρονου από την Κάρπαθο, που κατηγορείται για την επίθεση με ρόπαλο σε δύο αστυνομικούς που πήγαν να του βεβαιώσουν τροχονομικές παραβάσεις σε σταθμευμένα μοτοποδήλατά του, ασχολήθηκε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και η 45χρονη αλλοδαπή σύζυγός του, η οποία ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2019 κρίθηκε αθώα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου (πρωτόδικο δικαστήριο). Με την ίδια απόφαση ο 49χρονος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και απείθειας και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών με τριετή αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής ο 49χρονος άσκησε έφεση η οποία χθες απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά οι διώξεις που είχαν ασκηθεί για την υπόθεση ήταν σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απείθεια, εξύβριση και κατοχή όπλου και μάλιστα οι δύο εμπλεκόμενοι είχαν απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Καρπάθου στο πλαίσιο τροχονικών ελέγχων που διενεργούσαν, έλεγξαν και δύο μοτοποδήλατα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα καταστήματα που διατηρούσαν ο 49χρονος και η σύζυγός του.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία, φέρονται να διαπίστωσαν διάφορες τροχονομικές παραβάσεις και επρόκειτο να τις βεβαιώσουν. Ωστόσο ο 49χρονος φέρεται να αντέδρασε, οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους προσαγάγουν, υπήρξε ένταση και τότε ο σύζυγος φέρεται, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, να μπήκε στο κατάστημά του και αφού πήρε ένα ρόπαλο που είχε, χτύπησε τον έναν αστυνομικό τρεις φορές και μία στο κεφάλι τον άλλον!

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Κουτσούκο, ο 49χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του η οποία έγινε επάνω στην αγανάκτησή του, όπως είπε, αφού οι αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι τόσο τον υπερήλικα (τότε 88 ετών) πατέρα του, όσο τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Επάνω στη θολούρα του, όπως είχε ισχυριστεί ο 49χρονος, από την αδικαιολόγητη βία των αστυνομικών πήρε το ρόπαλο του μπέιζμπολ που είχε ενθύμιο από την Αμερική όπου ήταν και έπαιζε και τους επιτέθηκε. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αισθάνεται άσχημα για την πράξη του αυτή και είχε τονίσει ότι πάντα είχε καλές σχέσεις με τους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα όποτε μπορούσε και χρειάζονταν τη βοήθειά του, τους την έδινε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 49χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ έως τις 25 Ιουλίου 2017.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων