Καταδικάστηκε νεαρός Ρομά για αποπλάνηση 10χρονης ομόφυλής του

Καταδικάστηκε νεαρός Ρομά για αποπλάνηση 10χρονης ομόφυλής του

Καταδικάστηκε νεαρός Ρομά για αποπλάνηση 10χρονης ομόφυλής του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή από το δικαστήριο ανηλίκων

Με την υπόθεση αποπλάνησης μίας 10χρονης κοπέλας στη Ρόδο ασχολήθηκε χθες το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Εφετείο Δωδεκανήσου.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν ένας 21χρονος σήμερα Ρομά, ο οποίος μαζί με δύο ομόφυλούς του, έναν 27χρονο και μία 44χρονη, είχαν συλληφθεί μετά από «έφοδο» που έκαναν πριν από έξι χρόνια αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο τσαντίρι τους, όπου και βρήκαν την ανήλικη κοπέλα. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τον 21χρονο Ρομά που τότε ήταν μόλις 15 ετών και αρχικά σε βάρος του είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη για τον βιασμό (κατά συναυτουργία) του ανήλικου κοριτσιού, πράξη όμως για την οποία τον Δεκέμβριο του 2018 κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών από το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου), ενώ καταδικάστηκε για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των δεκαπέντε αλλά και κάτω των δώδεκα ετών, σε φυλάκιση 4 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 21χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό όπου το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Εφετείο Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Η όλη υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε το βράδυ των Χριστουγέννων το 2015, η 46χρονη μητέρα της ανήλικης κοπέλας και είχε ως αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη ο 27χρονος και η 44χρονη κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε βιασμό και απλή συνέργεια σε αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των δεκαπέντε αλλά και κάτω των δώδεκα ετών.

Ειδικότερα, περίπου στις 7.30 το βράδυ στις 25 Δεκεμβρίου 2015, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έλαβαν σήμα από το Κέντρο Άμεσης Δράσης, για επεισόδιο που γινόταν έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο.

Όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν εκεί, πολίτες ανέφεραν ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ Ρομά, όμως κανένας από αυτούς δεν βρίσκονταν πλέον εκεί. Μισή ώρα αργότερα και ενώ οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό, τους πλησίασε η 46χρονη και τους δήλωσε ότι η ανήλικη κόρη της, βιάστηκε και κρατείται παρά τη θέλησή της σε παράπηγμα του καταυλισμού.
Άμεσα οι αστυνομικοί πήγε στο παράπηγμα όπου κρατούνταν η 10χρονη κοπέλα και η 46χρονη μπήκε μέσα και την πήρε μαζί της.

Ακολούθως παρουσία και εισαγγελικού λειτουργού οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο τσαντίρι και συνέλαβαν τον –τότε- 15χρονο που φέρεται να ήταν αυτός που εισήλθε σε εξώγαμη συνουσία με την ανήλικη καθώς και τον 27χρονο και την 44χρονη, στους οποίους ανήκει το παράπηγμα. Οι δύο τελευταίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, φέρονται να ήταν παρόντες στην πράξη, ενώ μετά τον βιασμό και οι τρεις φέρονται να έδωσαν ποσότητα αλκοόλ στην ανήλικη με αποτέλεσμα να μεθύσει.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και αφού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και ειδικότερα ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με την ανήλικη κοπέλα, την οποία και αποφάσισαν να ολοκληρώσουν. Σε ό,τι αφορά τον 27χρονο και την 44χρονη, στο τσαντίρι των οποίων και έγινε η ερωτική πράξη, δήλωσαν πως δεν γνώριζαν το παραμικρό, ούτε και αντιλήφθηκαν κάτι καθώς ασχολούνταν με άλλα πράγματα και ότι απλώς κάποια στιγμή είδαν την ανήλικη να χορεύει και να είναι σε ευδιάθετη κατάσταση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα της ανήλικης στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια φέρεται να δήλωσε ότι η κόρη της ουδέποτε είχε σχέση με τον 15χρονο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αποφασίστηκε ο 15χρονος (σήμερα 21 ετών) να επιτηρείται από επιμελητή ανηλίκων, ενώ οι άλλοι δύο ενήλικες εμπλεκόμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς τον ανήλικο, ενώ οι δύο ενήλικες παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου