Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus+

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus+

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus+

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 749 ΦΟΡΕΣ

Με τίτλο “EDUCATION OUTSIDE THE CLASSROOM Learning from sites, museums, monuments & nature”

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, πραγματοποίησε την 3η κινητικότητα του παραπάνω προγράμματος, με τους εκπαιδευτικούς Ασλανίδου Μαρία, Γαλάνη Αλεξάνδρα, Τσούκου Μαρία, στη δράση με τίτλο “EDUCATION OUTSIDE THE CLASSROOM: Learning from sites, museums, monuments & nature” - «Νέοι τρόποι μάθησης εκτός σχολικής αίθουσας: Μαθαίνοντας από ιστοσελίδες, μουσεία, μνημεία και το φυσικό περιβάλλον» που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, από τις 16 - 21 Οκτωβρίου 2021.

Στόχος της συγκεκριμένης κινητικότητας όσον αφορά το σχολείο ήταν να δημιουργήσει ανοιχτά περιβάλλοντα μάθησης, όπου οι μαθητές θα χαίρονται να μαθαίνουν, θα αναπτύξουν τα μαθησιακά κίνητρα και θα πετύχουν την αυτορρυθμιζόμενη μάθηση, χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας με συνεργατική μέθοδο, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο.

Έγινε ενημέρωση για τον ρόλο, τους στόχους και τα οφέλη της Εκπαίδευσης εκτός τάξης και οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και περιβαλλοντικά κέντρα που υλοποιούνται στην Κύπρο και εξέτασαν παραδείγματα καλών πρακτικών από τα σχολεία των συμμετεχόντων.

Ακολούθησε συζήτηση για την ενσωμάτωση δραστηριοτήτων /προγραμμάτων έξω από την τάξη σε όλους τους τομείς του προγράμματος σπουδών, και έγινε ενημέρωση για την πραγματοποίηση σχολικών επισκέψεων και την οργάνωση σύντομων ή μακρών δραστηριοτήτων σε διάφορους χώρους, μουσεία, μνημεία και έξω στη φύση.

Η αλληλεπίδραση με συναδέλφους τους από τα υπόλοιπα κράτη που πήραν μέρος στο σεμινάριο, καθώς και με την επιμορφώτρια, ήταν συνεχής και ουσιαστική.

Οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί θα διαχύσουμε τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τόσο στους συναδέλφους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου όσο και των όμορων σχολικών μονάδων, με σκοπό να υιοθετηθούν και να χρησιμοποιηθούν στην πράξη με άμεσα οφέλη στους/στις μαθητές/-ήτριες.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά