«Μελιάννα»: Το παιδικό βιβλίο για τη Ρόδο που θα βοηθήσει στη θεραπεία του Θοδωρή

«Μελιάννα»: Το παιδικό βιβλίο για τη Ρόδο που θα βοηθήσει  στη θεραπεία του Θοδωρή

«Μελιάννα»: Το παιδικό βιβλίο για τη Ρόδο που θα βοηθήσει στη θεραπεία του Θοδωρή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 616 ΦΟΡΕΣ

Το παιδικό βιβλίο «Μελιάννα» που διαδραματίζεται σε χωριό της Ρόδου έγραψε η συγγραφέας Χριστίνα Ντούμπα, μια μητέρα που γράφει και πουλάει παραμύθια με σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων για τη θεραπεία του γιου της, Θοδωρή ο οποίος πάσχει από την σπάνια νόσο Batten.

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική, εκφυλιστική ασθένεια, η οποία «χτυπά» πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας.

Η περίπτωση του Θοδωρή χαρακτηρίζεται ως «θαύμα» καθώς είναι το μοναδικό παιδί παγκοσμίως που διαγνώστηκε με νόσο Batten και κατάφερε να σπουδάσει. Ο 27χρονος Θοδωρής αρνείται να χάσει τη μάχη με τη σπάνια νόσο, αν και η ζωή τού έβαλε πολλά εμπόδια. Σήμερα συνεχίζει να παλεύει και προσδοκεί να ταξιδέψει στην Αμερική ώστε να πάρει μέρος σε έρευνα γονιδιακής θεραπείας για τη νόσο.

Για τη στήριξη της προσπάθειας και τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού η μητέρα του Θοδωρή γράφει παιδικά παραμύθια που πωλούνται στην ιστοσελίδα www.theodoresmiracle.org.

Η οικογένεια του Θοδωρή έχει επίσης δημιουργήσει τη σελίδα Theodore's Miracle στο Facebook, θέλοντας να κάνει το θαύμα και την ιστορία του γνωστά.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας