Καταδικάστηκαν δύο άνδρες επειδή έκλεψαν βαλίτσες από ξενοδοχείο της Ρόδου

Καταδικάστηκαν δύο άνδρες επειδή έκλεψαν βαλίτσες από ξενοδοχείο της Ρόδου

Καταδικάστηκαν δύο άνδρες επειδή έκλεψαν βαλίτσες από ξενοδοχείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 776 ΦΟΡΕΣ

Δικάστηκαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δύο άνδρες ηλικίας 48 και 29 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για δύο βαλίτσες που είχαν κλέψει πριν από επτά χρόνια από ξενοδοχείο του νησιού μας!

Σε βάρος των εμπλεκομένων είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και για απλή σωματική βλάβη για τις οποίες και παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου η συνήγορος του 29χρονου, κα. Τσαμπίκα Ψαρά, επεσήμανε μεταξύ άλλων στους αυτοτελείς ισχυρισμούς της, ότι σε καμία περίπτωση δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για κακουργηματική κλοπή αλλά πρόκειται για απλή κλοπή κατά συναυτουργία, την οποία τέλεσαν ευκαιριακά, ενώ σε ό,τι αφορά την απλή σωματική βλάβη ότι πρόκειται για όλως ελαφρές σωματικές βλάβες.

Έτσι το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα για τις κλοπές, έπαυσε τη δίωξη για την απλή σωματική βλάβη και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον 29χρονο και του πρότερου σύννομου βίου στον 48χρονο, επιβάλλοντας δέκα μήνες φυλάκιση στον καθένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τους δύο άνδρες κατηγορουμένους, είχαν αρχικά συλληφθεί και δύο κοπέλες ηλικίας –τότε- 17 και 20 ετών καθώς και ένας –τότε- 21χρονος Φινλανδός για τους οποίους οι σχηματισθείσες δικογραφίες διαχωρίστηκαν καθώς ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και για άλλα αδικήματα.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για κλοπή μίας βαλίτσας από ξενοδοχείο της περιοχής μας. Την ίδια μέρα ακολούθησε και μία δεύτερη με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, στις 9 Σεπτεμβρίου να εντοπίσουν στην Παλιά Πόλη ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο διέμεναν οι πέντε εμπλεκόμενοι.

Το βράδυ της ημέρας εκείνης και οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο δωμάτιο και βρήκαν τους εμπλεκομένους πλην του 29χρονου, αλλά και διάφορα είδη κινητά τηλέφωνα, είδη ρουχισμού, κοσμήματα, πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία προέρχονταν από τις κλεμμένες βαλίτσες.

Ο 29χρονος είχε φύγει με μοτοποδήλατο, όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία γυναικεία τσάντα, ένα κινητό τηλέφωνο, τρία i- pod, ένα ηχείο καθώς και το χρηματικό ποσό των 395 ευρώ.

Επίσης διάφορα έγγραφα της ιδιοκτήτριας της πρώτης βαλίτσας βρέθηκαν στην κατοχή του 48χρονου και 320 ευρώ, ενώ ο 29χρονος είχε επάνω του μία χρυσή αλυσίδα.

Σε ό,τι αφορά τον 21χρονο Φινλανδό βρέθηκε να κατέχει ένα «τσιγαριλίκι», το οποίο και κατασχέθηκε.

Τέλος, ο 29χρονος κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου χωρίς αιτία επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό.

Οι πέντε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 48χρονου και του 29χρονου για διακεκριμένες κλοπές, παρέπεμψε στο αυτόφωρο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (σε βαθμό πλημμελήματος) τον 21χρονο Φινλανδό διαχωρίζοντας την υπόθεση ως προς τους δύο πρώτους, κάτι που έγινε και για την ανήλικη που κατηγορούνταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος (σε βαθμό πλημμελήματος).

Σε ό,τι αφορά τον 48χρονο και τον 29χρονο βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος είχε παραδεχτεί ότι αφαίρεσε τις δύο βαλίτσες, όμως όχι με σκοπό να τις κρατήσει καθώς, όπως είπε, επρόκειτο να επιστρέψει όλα τα αντικείμενα. Μάλιστα είχε προσθέσει ότι είχε ζητήσει από τη μητέρα του να του στείλει χρήματα, ενώ θα μπορούσε να πουλήσει τα κοσμήματα εφόσον δεν είχε πρόθεση να τα δώσει πίσω.

Από την πλευρά του ο 29χρονος είχε δηλώσει ότι είχε παρασυρθεί από τον 48χρονο και δεν είχε πρόθεση να το κάνει, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης και των δύο ανδρών είχαν επισημάνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν συνενωθεί οι πελάτες τους για να κάνουν κλοπές.

Με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας εισαγγελέως και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου