Μόνος Δωδεκανήσιος ο Μιχάλης Χατζηιωάννου στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου

Μόνος Δωδεκανήσιος ο Μιχάλης Χατζηιωάννου στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου

Μόνος Δωδεκανήσιος ο Μιχάλης Χατζηιωάννου στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 482 ΦΟΡΕΣ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας με μαζικό χαρακτήρα και αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη.

Συνολικά 55 Άνδρες και 25 Γυναίκες έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, που επιστρέφει φέτος μετά τον ένα χρόνο απουσίας, λόγω του Covid-19.

Στους Άνδρες το «παρών» θα δώσει ο νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ο αθλητής άλλωστε επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Από κοντά και ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ), που έδειξε σε καλή κατάσταση πριν από λίγες ημέρες στα 10χλμ. στη διοργάνωση των Τρικάλων. Θέση εκκίνησης με υψηλές προσδοκίες θα πάρει και ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) - νικητής σε τέσσερις διοργανώσεις -, αλλά και ο τρίτος του 2019 Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός).

Από τα Δωδεκάνησα μόνος με συμμετοχή είναι ο Μιχάλης Χατζηιωάννου από τη Σύμη και θ’ αγωνιστεί για λογαριασμό του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009. Πρόκειται για έναν δρομέα με απίστευτη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και συνεχή βελτίωση στις επιδόσεις του, όχι μόνο στη μαραθώνια απόσταση, αλλά και σ’ αυτήν του ημιμαραθωνίου και των 10χλμ. Είναι μέσα στους πέντε καλύτερους Έλληνες δρομείς ημιμαραθωνίου και προσφάτως είχε κερδίσει άνετα και τα 10χλμ. στο Run Greece Ρόδου.

Στις Γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αποτελεί το πρώτο όνομα και φαντάζει ως το φαβορί για την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Σε καλή κατάσταση είναι και η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), δεύτερη πριν από λίγες ημέρες στο Πρωτάθλημα των Τρικάλων στα 8χλμ. Γυναικών.

Από τις 25 αθλήτριες που θα πάρουν θέση εκκίνησης στον Μαραθώνιο, καμία δεν έχει αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθώνιου δρόμου.

Πώς καθορίζονται φέτος τα οικονομικά όσον αφορά τις συμμετοχές στο Πανελλήνιο:
-Στα σωματεία των αθλητών – αθλητριών που θα καταλάβουν μία από τις 5 πρώτες θέσεις της κατάταξης θα υπολογιστούν ως έξοδα μετακίνησης τα ποσά που αναφέρονται στον συνημμένο πίνακα Α’.

-Για τους αθλητές – αθλήτριες που θα καταλάβουν μία από τις θέσεις 6 - 10 θα υπολογισθεί το 1/2 των χρηματικών ποσών.

-Επίσης θα υπολογισθούν τα αντίστοιχα ποσά (100%) σε έναν συνοδό από κάθε σωματείο εφόσον έστω και ένας αθλητής – αθλήτριά του κατέλαβε μία από τις 5 πρώτες θέσεις της κατάταξης ή έναν συνοδό από κάθε σωματείο, αλλά με το 50% του αντίστοιχου χρηματικού ποσού, εφ’ όσον έστω και ένας αθλητής

– αθλήτριά του κατέλαβε μία από τις θέσεις 6η – 10η της κατάταξης.

-Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (9.1 - 9.2 – 9.3) οι αθλητές – αθλήτριες θα πρέπει να έχουν επιτύχει, εκτός από την θέση κατάταξης και τα όρια βαθμολόγησης - καταβολής εξόδων.

-Τα σωματεία θα πρέπει να στείλουν τα γραμμάτια είσπραξης στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταβάλλονται τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων.

Γενικά:
-Οι αθλητές-αθλήτριες θα παραλάβουν τους αριθμούς τους από τo κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ), ως εξής:
* Παρασκευή 12/11/2021, ώρες 10.00 – 20.00
* Σάββατο 13/11/2021 , ώρες 10.00 – 18.00

Προσοχή: Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής (bib number).

Παραλαβή αριθμών - έλεγχος αγωνιστικών παπουτσιών και πιστοποιητικών COVID-19:
Οι αθλητές για να παραλάβουν τον αριθμό θα πρέπει να προσκομίζουν απαραιτήτως:
-Το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.
-Την κάρτα υγείας αθλητή, θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
-Τα αγωνιστικά παπούτσια για έλεγχο και
-Πιστοποιητικό COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης (σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο 3.1). Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνει δέκτη η συμμέτοχη.

Έλεγχοι σε Κέντρο Εγγραφών
(registration center)

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και στη συνέχεια για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η επίδειξη και ο έλεγχος των παρακάτω:

Αγωνιστικά παπούτσια
Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να επιδεικνύουν στους υπεύθυνους κριτές τα αγωνιστικά τους παπούτσια με τα οποία θα συμμετέχουν στον αγώνα. Τα αγωνιστικά παπούτσια κατ’ αρχάς θα ελέγχονται από τους κριτές και κατόπιν θα φωτογραφίζονται προκειμένου να τηρηθεί αρχείο και να γίνεται σύγκριση κατά τον τερματισμό με τα παπούτσια που αγωνίστηκε ο αθλητής.

Πιστοποιητικά COVID-19
Επίσης, οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης από COVID-19, προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις κρατικές αρχές.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνιστούμε στα σωματεία, στους προπονητές και στους ίδιους τους αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και δεν εκπληρώνουν ακόμη τις προϋποθέσεις και τους όρους των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να ανταποκριθούν άμεσα και πάντως έγκαιρα για αυτό το ζήτημα:
Το σχετικό πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού θα πρέπει να αφορά χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 ημερών ΠΡΙΝ από την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής στο Κέντρο Εγγραφών.
Το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης θα αφορά χρονικό διάστημα μέχρι 6 μηνών, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων
Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα προβεί σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, εάν οι κρατικές αρχές επικαιροποιήσουν, αυστηροποιήσουν ή χαλαρώσουν, τις παραπάνω προϋποθέσεις και όρους.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”