Sunwing Kallithea Beach και Sunprime Miramare Beach στις καμένες δασικές εκτάσεις της κεντρικής Ρόδου

Sunwing Kallithea Beach και Sunprime Miramare Beach στις καμένες δασικές εκτάσεις της κεντρικής Ρόδου

Sunwing Kallithea Beach και Sunprime Miramare Beach στις καμένες δασικές εκτάσεις της κεντρικής Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1366 ΦΟΡΕΣ

Κοντά στις καμένες δασικές εκτάσεις της κεντρικής Ρόδου βρέθηκαν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, τα στελέχη των ξενοδοχείων Sunwing Kallithea Beach και Sunprime Miramare Beach, όπου και ξεναγήθηκαν από τους ανθρώπους της κοινωνικής επιχείρησης «Για τη φύση» στην περιοχή η οποία από το έτος 2008 μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αναγεννηθεί.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον κύκλο ζωής του δάσους, να μάθουν για τα προβλήματα που στέκονται ως εμπόδια στη φυσική του αναγέννηση και για την ανάγκη να ξεκινήσει στοχευμένη αναδάσωση, χωρίς όμως το φυσικό τοπίο να αλλοιωθεί από δέντρα που δεν ανήκουν στην τοπική χλωρίδα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο συμπεριφοράς των δέντρων μέσα σ’ ένα οικοσύστημα, καθώς παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την αντίστοιχη καθημερινή συμπεριφορά των ανθρώπων στο πλαίσιο μιας κοινωνίας.

Στελέχη και άνθρωποι της κοινωνικής επιχείρησης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την άνοιξη. Τότε, σε μια νέα επίσκεψη, θα δουλέψουν όλοι μαζί για τον καθαρισμό του δάσους από παράγοντες που προκαλούν πυρκαγιά και για εργασία στην καμένη έκταση που έθεσαν υπό τη φροντίδα τους.

Η εργασία στην παλιά, καμένη έκταση θα γίνει υπό την καθοδήγηση δασολόγου και με γνώμονα σχετική μελέτη εγκεκριμένη από τη δασική υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο