Αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζονται ο παππούς της 8χρονης - Τι δήλωσε στη "Ρ"

Αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζονται ο παππούς της 8χρονης - Τι δήλωσε στη "Ρ"

Αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζονται ο παππούς της 8χρονης - Τι δήλωσε στη "Ρ"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1387 ΦΟΡΕΣ

Κάνει λόγο για σκευωρία και ψεύδη σε βάρος του

Για τρία αδικήματα σεξουαλικού περιεχομένου, έδωσε χθες ανωμοτί κατάθεση στην Πταισματοδίκη Ρόδου, ο 78χρονος παππούς του 8χρονου κοριτσιού, όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας ως εν δυνάμει κατηγορούμενος, του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που ώθησαν τα δύο εγγόνια του να στραφούν εναντίον του και να τον κατηγορήσουν, για το «κατηγορώ» της κόρης του αρχικά, καθώς εν συνεχεία η ίδια με άλλη κατάθεσή της «πήρε πίσω» τα όσα είχε πει για τον πατέρα της, αλλά και γενικότερα τη συμπεριφορά του στο σπίτι του όταν ήταν εκεί τα παιδιά.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών αλλά και τα όσα ο 78χρονος και ο συνήγορός του κ. Στέλιος Αλεξανδρής δήλωσαν στη «Ροδιακή», αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα για τα οποία κλήθηκε χθες να δώσει εξηγήσεις ο 78χρονος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με εντολή της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου είναι τα εξής:
• Βιασμός
• Αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών και
• Αποπλάνηση ανίκανου.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Αλεξανδρής είπε χαρακτηριστικά:
«Αναφερθήκαμε στο υπόμνημα στο οποίο καταθέσαμε όπου και αρνούμαστε τις κατηγορίες, ρώτησε η κα Πταισματοδίκης για ποιο λόγο τα παιδιά εμπλέκουν τον παππού στην ιστορία αυτή και η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν γνωρίζουμε, κάποιος τις βάζει.

Επίσης, ο πελάτης μου ρωτήθηκε γιατί η μητέρα στην πρώτη της κατάθεση τον ενέπλεξε και απαντήσαμε ότι την πρώτη κατάθεση την έχει ακυρώσει με μία δεύτερη χειμαρρώδη προανακριτική κατάθεση.

Το δικό μας ερώτημα – απορία μας είναι: τη στιγμή που έχουμε ομολογημένη πράξη από την ξαδέλφη για ποιο λόγο δεν έχει κινηθεί ακόμη ποινική διαδικασία εις βάρος της;» είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και το περιεχόμενο αυτών, απάντησε: «Ό,τι υπάρχει μέσα στη δικογραφία προκύπτει ότι δεν υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση ή να έχει τελεστεί κάποια σεξουαλική πράξη στο παιδί – κακοποίηση», ενώ σε ό,τι αφορά την καταγγελία που έχει κάνει 52χρονη, σύμφωνα με την οποία κακοποιήθηκε στην παιδική της ηλικία των 8-9 ετών από τον παππού, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν την αξιολογούμε ποινικά μόνο ότι υπάρχει στο κατηγορητήριο».

Ο παππούς αρνείται τα πάντα
Δηλώσεις χθες στη «Ροδιακή» έκανε και ο 78χρονος παππούς, ο οποίος και ρωτήθηκε για τη δική του άποψη για την υπόθεση:
«Τι να σου πω, αυτοί είναι μυθιστοριογράφοι. Ξεκίνησε από κάπου αλλού, καταλήγουν κάπου αλλού, ξετυλίγεται το «κουβάρι», είναι αμέλεια. Αμέλεια των γονέων, από εκεί ξεκινάει όλο. Όταν μία μάνα έχει τρία – τέσσερα παιδιά και σκέπτεται άλλα πράγματα, τα παιδιά θα εξοκείλουν και δίνει δικαίωμα στον καθένα να βιαιοπραγήσει στα παιδιά, να κακοποιήσει τα παιδιά κ.λπ.
Γιατί όταν δεν έχουν πατέρα, δεν έχουν και μάνα, τι να κάνουν...

- Εσείς ζούσατε όμως με αυτά τα παιδιά, τα είχατε σπίτι;
Τα είχαμε σπίτι αλλά ήταν δύο όροφοι, δεν ήταν στον όροφό μας. Εδώ και έξι μήνες είχαν φύγει τα παιδιά, ήταν με τη μάνα τους. Το δεύτερο παιδί το είχαμε εμείς. Τα άλλα δύο και το μωρό ήταν με τη μάνα. Δεν ξέραμε τι γινότανε. Κατεβαίνανε το πρωί να τα βάλω στο μηχανάκι, να τα πάω στο σχολείο, το μεσημέρι γυρνούσαν με τα πόδια, να καθίσουν να φάνε και επάνω και την άλλη ημέρα πάλι. Μία ημέρα κατέβηκαν και είπαν αυτό και αυτό.

- Εσείς τα αρνείστε όλα αυτά;
Βεβαίως.

Ο 78χρονος ρωτήθηκε και για τις καταθέσεις που φέρονται να έδωσαν τα δύο εγγόνια του, σύμφωνα με τις οποίες και εμπλέκεται στην υπόθεση:
«Κάποιος τους έβαλε και ξέρω ποιος το έκανε: είναι ο φίλος της κόρης μου. Αλλά το 2021 φθάσαμε να λέμε από δω ο σύζυγός μου και από δω ο φίλος μου. Εγώ δεν τα χωνεύω αυτά και επειδή εγώ δεν τα ήθελα αυτά τα πράγματα και επειδή αυτός με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους «λάδωνε» τα παιδιά, «πάρε 20 ευρώ, πάρε 10 ευρώ», τα έβαλε και «στάθηκαν» εναντίον μου.
Ο παππούς ρωτήθηκε και για την καταγγελία που έχει κάνει η 52χρονη, η οποία και δηλώνει ότι είχε υποστεί κακοποίηση στην παιδική της ηλικία από εκείνον:
«Αυτό δεν υπάρχει. Δεν ξέρω ποια είναι. Δεν έχω παρτίδες. Ούτε από μωρό ούτε από οτιδήποτε».

- Δεν την γνωρίζετε λέτε;
«Την είχα δει μία φορά που ήρθαν από την Αμερική, από τον Καναδά, δεν θυμάμαι. Και είχαν ένα παιδί «προβληματικό». Ήταν υπέρβαρο και διανοητικό. Αυτό το παιδί ξέρω. Και το είχαν πάρει στα Κολύμπια και σε δύο χρόνια είχε πεθάνει από ασιτία, από πείνα, δεν ξέρω…
Την υπόθεση αυτή δεν την ξέρω. Καταρχήν που λέει τα χρόνια αυτά ... Όταν λέει το 1978-1982 εγώ ήμουν αντιπρόεδρος στο (…..), δεν βρίσκαμε καιρό εκείνα τα χρόνια, δεν κοιμόμασταν, στο μεγαλύτερο γραφείο της Ρόδου..
Κάναμε 60-70.000 χιλιόμετρα τη σεζόν και λέει τώρα ανοησίες αυτή. Πού, πότε, πώς;
Αλλά ξέρω αυτή που κατηγορεί που λένε τώρα, ότι είχε κάνει πλαστογραφία και «έφαγε» της μάνας της και της γιαγιάς της όλα τα χωράφια και τα σπίτια, τα πούλησε. Είναι άνθρωπος που θέλει όλο λεφτά. Ίσως να μου το κάνει για εκβιασμό. Εκεί υποπτευόμαστε γιατί είχαν διένεξη οι δύο αυτές οικογένειες...
Και έφαγε ό,τι έφαγε και βγήκε τώρα, σου λέει ευκαιρία... Αυτά ξέρω, δηλαδή τα έμαθα τώρα τελευταία και εγώ, δεν τα ήξερα τόσο καιρό... Δεν ήξερα ούτε το όνομά της.

- Σήμερα δώσατε ξανά κατάθεση
«Έδωσα κατάθεση ξανά. Το μόνο μέλημά μας και οι ελπίδες μας και όλα είναι για τα παιδιά. Τίποτα άλλο δεν σκέφτομαι εγώ, τα άλλα είναι: έχει ουρανό, έχει Θεό, έχει τα πάντα. Σκέφτομαι τα παιδιά γιατί ήταν λεύτερα παιδιά. Τα έβαλες τώρα σε μία δομή-φυλακή! Μακριά από τα ποδήλατά τους, από τα αγγλικά τους, τους χορούς τους, κατηχητικό και πού δεν πήγαιναν! Όσο και να ‘ναι παράδεισος εκεί μέσα, έχουν κλειστεί.
Εγώ μόλις με βλέπανε, κλαίγανε όταν ήμουν σε δυσμενείς συνθήκες και ήμουν λίγο στενοχωρημένος ή λίγο κουρασμένος».

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών