Δοκιμαστικά θα λειτουργήσει το ταπητουργείο Μεγίστης

Δοκιμαστικά θα λειτουργήσει το ταπητουργείο Μεγίστης

Δοκιμαστικά θα λειτουργήσει το ταπητουργείο Μεγίστης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 121 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 7 Νοεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3175

Επ’ ευκαιρία της Πανηγύρεως

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΕΙΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ
Διατίθενται διάφορα σκάφη διά το κοινόν

Αύριον επί τη εορτή των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Θαυματουργού Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης. Εις την πανήγυριν αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν σήμερον παραμονήν της εορτής χιλιάδες προσκυνητών εκ Ρόδου και εκ των άλλων νήσων της Δωδεκανήσου οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον εσπερινόν και την πανηγυρικήν θείαν λειτουργίαν.

Διά την εξυπηρέτησιν του κοινού πραγματοποιείται σήμερον αριθμός εκτάκτων δρομολογίων του ατμοπλοίου «Πανορμίτης» και του πετρελαιοκινήτου «Καλλιόπη» εκ Ρόδου προς τον κόλπον της Ιεράς Μονής και από εκεί προς Ρόδον.

Εξ άλλου σήμερον την πρωΐαν θα αναχωρήση εκ Ρόδου εις Πανορμίτην Σύμης το ατμόπλοιον «Ελλάς», ενώ την πρωΐαν της αύριον θα προσεγγίση εις την μονήν το ατμόπλοιον «Μιαούλης» διά την επάνοδον προσκυνητών.

Εκ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ελήφθησαν ειδικά μέτρα προς εξυπηρέτησιν του κοινού, απεστάλη δέ εις την μονήν άγημα, με επικεφαλής τον υπολιμενάρχην.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΩΡΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΕΣΒΕΣΘΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΪΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ
Την παρελθούσαν Παρασκευήν εξερράγη πυρκαϊά εις την Νοτιοδυτικήν πλευράν του όρους «Ατάβυρος».
Η πυρκαϊά θα ελάμβανε μεγάλην έκτασιν, εάν οι προσδραμόντες Αγροφύλακες, Δασοφύλακες, Χωροφύλακες και χωρικοί δεν κατόρθωναν να εντοπίσουν το πύρ όπερ και επετεύχθη μετά πάροδον 2 και πλέον ωρών. Αι προξενηθείσαι ζημίαι επί 40 στρεμμάτων θαμνώδους εκτάσεως, δεν κατέστη δυνατόν να υπολογισθούν εισέτι.

ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου την 1ην προσεχούς μηνός Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθή εις τα Γραφεία της Διευθύνσεως σύσκεψις απάντων των γεωπόνων και υπαλλήλων αγροτικής οικονομίας του νομού μας προς καταρτισμόν του γεωργικού προγράμματος το οποίον θα εφαρμοσθή κατά το προσεχές έτος.
Αι εργασίαι της εν λόγω συσκέψεως θα διαρκέσουν επί 3ήμερον. Ήδη εκοινοποιήθη προς τους ενδιαφερομένους το πρόγραμμα των εργασιών ταύτης.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΤΟ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΝ ΜΕΓΙΣΤΗΣ
Καθ’ ά μεταδίδεται εκ της νήσου Καστελλορίζου άπασαι αι προετοιμασίαι διά την εκεί ίδρυσιν σχολής ταπητουργίας αποπερατώθησαν κατ’ αυτάς. Ως εγνώσθη περαιτέρω η εν λόγω σχολή θα λειτουργήση δοκιμαστικώς επί τρίμηνον, εάν δε τα αποτελέσματα ταύτης είναι ικανοποιητικά, τότε θα εξακολουθήση. Ήδη ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Ροδιακή Ταπητουργία» αναμένεται η εντολή και η διάθεσις της αναλόγου πιστώσεως υπό του ΕΟΕΧ διά την έναρξιν.

ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος Ρόδου Δρ. Μιχαήλ Πετρίδης, λόγω απουσίας του εις το εξωτερικόν δεν εορτάζει και δεν θα δεχθή τους φίλους του και τους αγαπημένους του δημότας, επί τη ονομαστική του εορτή.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...