Φυλάκιση 4 ετών σε 34χρονο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Φυλάκιση 4 ετών σε 34χρονο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Φυλάκιση 4 ετών σε 34χρονο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3104 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 34χρονο που κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το δικαστήριο, προχθές, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Φώτη Ρωμαίου αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον 34χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.
Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παραστάθηκε ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ακροαματική διαδικασία, επισημάνθηκαν οι ισχυρισμοί από την πλευρά του κατηγορουμένου, ότι ο έλεγχος στον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος έγινε αυθαίρετα από τη ΔΕΗ, η φερόμενη ρευματοκλοπή αφορούσε δύο διαφορετικούς μετρητές και όχι έναν, όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο, αλλά και ότι υπεύθυνος της επιχείρησης το χρονικό διάστημα που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου καθώς ο ίδιος απασχολούνταν ως προσωπικό.
Κατά της απόφασης ο 34χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πράξη για την οποία κατηγορείται ο 34χρονος φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από τις 28 Αυγούστου 2008 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2016. Τότε ο 34χρονος φέρεται ως υπεύθυνος επιχείρησης στη Ρόδο να έκοψε το σύρμα σφραγίδας του καλύμματος ακροδεκτών του συγκεκριμένου μετρητή της επιχείρησης και να άνοιξε τα λαμάκια, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας που γίνονταν.

Η δε εκτιμώμενη αξία της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ανέρχεται σε 369.436 ευρώ, και επιπρόσθετα το ποσό των 55.794 ευρώ τον ΦΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο