Σεμινάριο εκμάθησης αναγνώρισης των παραβατικών συμπεριφορών

Σεμινάριο εκμάθησης αναγνώρισης των παραβατικών συμπεριφορών

Σεμινάριο εκμάθησης αναγνώρισης των παραβατικών συμπεριφορών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στη Ρόδο, το πρώτο σεμινάριο εκμάθησης αναγνώρισης παραβατικών συμπεριφορών, που διοργανώθηκε από τον κύκλο γυναικών “Lean in” Ρόδου, σε συνεργασία με το Κ.Ε.Θ.Ι., το Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ρόδου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.

Τα σεμινάρια φέρουν τον τίτλο: «Η κακιά στιγμή δεν είναι μία», και πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με στόχο να εκπαιδευτούν φίλοι, γείτονες, συγγενείς και γνωστοί ώστε να αναγνωρίζουν την κακοποιητική συμπεριφορά από σημάδια τα οποία πολλές φορές επιλέγουμε να αγνοούμε.

Η εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή έγινε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου με αυξημένη συμμετοχή τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες, γεγονός που αποδεικνύει και την ανάγκη ενημέρωσης σε τέτοιου είδους θέματα, τα οποία πλέον απασχολούν όλους στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε η αύξηση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας την τελευταία διετία, λόγω και της καραντίνας, αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης όχι μόνο για τα ΜΜΕ αλλά και για τους πολίτες, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία για την εξέλιξή του.

Θίγοντας λοιπόν ένα τόσο επίκαιρο θέμα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους πλέον αρμοδίους, τόσο για τις δομές που υπάρχουν, τον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και το είδος της βοήθειας που παρέχουν σε θύματα κακοποίησης, όσο και για τα γενικότερα στοιχεία που υπάρχουν αναφορικά με περιπτώσεις έμφυλης, ενδοοικογενειακής και άλλης μορφής βίας.

Επίσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα σημάδια που μπορεί να οδηγήσουν στην έμφυλη βία και τα οποία εφόσον «αναγνωριστούν» έγκαιρα μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν να αποφευχθεί.

Ομιλήτριες στο σεμινάριο ήταν η κα Έλενα Συρμαλή, Εγκληματολόγος/ΔΣ ΚΕΘΙ, η κα Θεανώ Χρυσού, Κοινωνική λειτουργός, Στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Ρόδου και κα. Κλεοπάτρα Τερλόγκου, Οικονομολόγος, Διαχειρίστρια του Ξενώνα Φιλοξενίας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης, είχε η Επικεφαλής του κύκλου “Lean in” Ρόδου, Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια, Γ. Γραμματέας Δ.Σ.Ρ. κα Καλλιόπη Παπαπαύλου.

Σημαντική επίσης ήταν και η τοποθέτηση που έκανε με την έναρξη του σεμιναρίου, η κα Αρετή Γεωργιλή συνεπικεφαλής του “LEAN IN NETWORK GREECE”, δίνοντας πληροφορίες για αυτή την ανεξάρτητη οργάνωση εθελοντών και εθελοντριών η οποία στη χώρα μας ξεκίνησε την «πορεία» της από τη Ρόδο!

To “Lean in Network Greece” (Athens) είναι μία οργάνωση χωρίς νομική μορφή, που συνεργάζεται επίσημα με το “Lean in” (Leanin.org) και με στόχο τη στήριξη γυναικών να επιτύχουν τους στόχους τους και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και η δημιουργία ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι κάθε φύλου μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους χωρίς προκαταλήψεις ή άλλα εμπόδια.

Η οργάνωση αποτελείται από γυναίκες που σχηματίζουν μικρές κοινωνίες, κύκλους που συνδέονται με βάση κοινά ενδιαφέροντα, επαγγέλματα ή γεωγραφικές περιοχές για να μάθουν και να βοηθούν η μία από την άλλη και να πετύχουν τους στόχους τους. Σε αυτές τις μικρές ομάδες, οι γυναίκες παίρνουν και δίνουν καθοδήγηση από άλλες, ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν γνώσεις που θα τους φάνουν χρήσιμες για το μέλλον τους.

Αυτή τη στιγμή η οργάνωση έχει περισσότερους από 50.000 “Lean In” κύκλους σε περισσότερες από 170 χώρες. Στην Ελλάδα, τo “Lean in Network Greece” (Athens) συστάθηκε το 2018 και αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερους από 40 κύκλους, με περισσότερους από 1.000 εθελοντές και εθελόντριες.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς