Απίστευτη η σύμπραξη επανεκκίνησης στο Run Greece

Απίστευτη η σύμπραξη  επανεκκίνησης στο Run Greece

Απίστευτη η σύμπραξη επανεκκίνησης στο Run Greece

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 317 ΦΟΡΕΣ

Το ότι δεν συμμετείχαν πολλοί δρομείς, όπως τις προηγούμενες χρονιές ως το 2019, στο φετινό Run Greece της Ρόδου, δημιούργησε αρνητική εντύπωση σε πολλούς φίλους του κλασικού αθλητισμού και των αποστάσεων, όμως αυτή η… επανεκκίνηση δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Σίγουρα το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο και η συμμετοχή μόνο από δρομείς με πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης άλλαξε κατά πολύ τη μορφή των αγώνων 5 και 10χλμ., συν το ότι δεν διεξήχθη ο αυτός των 1000μ. για μαθητές και μαθήτριες από τα δημοτικά σχολεία του νησιού μας.

Είναι όμως παντελώς διαφορετικό το τι φαίνεται από το τι πραγματικά έγινε έως ότου να είναι όλα έτοιμα στην εκκίνηση της 24ης Οκτωβρίου, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας. Κάτω από συνθήκες διαφορετικές και σαφώς δυσκολότερες, η ΕΑΣ Δωδεκανήσου κι ο ΣΕΓΑΣ μαζί με το σημαντικό μέρος κάθε διοργάνωσης αντοχής, που είναι οι εθελοντές και μάλιστα οι εμβολιασμένοι εθελοντές, υπερέβαλαν εαυτόν, για να μην πάει οτιδήποτε στραβά την τελευταία στιγμή και χρειαστεί επιπλέον… τρέξιμο.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πόσο συνέβαλαν σ’ αυτήν την επιστροφή για τον κλασικό αθλητισμό στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γενικότερα, φορείς, εθελοντικές ομάδες, επιχειρήσεις-χορηγοί. Το σημαντικότερο είναι ότι υπήρχε η συμβολή αφιλοκερδώς από πολλούς ανθρώπους, χωρίς να έχουν καμία απολύτως υποχρέωση να το κάνουν.

Δεν ήταν λοιπόν τα πράγματα τόσο απλά όσο τα φαντάστηκε αρκετός κόσμος, γι’ αυτό και η απίστευτη σύμπραξη με τον απαραίτητο συντονισμό αξίζει πολλά και δίνει περισσότερη αισιοδοξία για το 2022. Άξιοι όμως συγχαρητηρίων είναι οι περίπου 400 δρομείς με συμμετοχή και στις δύο αποστάσεις, γιατί αυτοί είναι οι… κράχτες του αγώνα της νέας χρονιάς κι εγγυώνται την επιτυχία του επόμενου Run Greece.
Την άριστη οργάνωση της ΕΑΣ την αφήνω τελευταία, γιατί από πολλούς θεωρείται δεδομένη λόγω του ότι εδώ και χρόνια αποτελεί πρότυπο και για πολλές άλλες ενώσεις ανά την Ελλάδα…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων