Ολοκληρώνεται το κτίριο της Πινακοθήκης Ρόδου

Ολοκληρώνεται το κτίριο της Πινακοθήκης Ρόδου

Ολοκληρώνεται το κτίριο της Πινακοθήκης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 3178

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 1962

ΕΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
Χθές από της 9ην πρωϊνής μέχρι της μεσημβρίας επραγματοποιήθη εις την Νομαρχίαν υπό την Προεδρείαν του κ. Νομάρχου σύσκεψις αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων προς κατάρτισιν του Προγράμματος του Νομαρχιακού Ταμείου διά το προσεχές έτος 1962.
Προχθές εξ άλλου την εσπέραν είχε πραγματοποιηθή συνεδρίασις του Συμβουλίου του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου, προς εξέτασιν του ιδίου θέματος.

ΤΗΝ 10ην ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ
Την 10ην Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθή η Ετησία Γενική Τακτική Συνέλευσις του Τμήματος Ρόδου της Περιηγητικής Λέσχης.
Κατ’ αυτάς θα γίνη Λογοδοσία του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν δέ αρχαιρεσίαι προς ανάδειξιν νέου Προεδρείου.
Εν τω μεταξύ κατηρτίσθη το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιηγητικής Λέσχης διά τους μήνας Νοέμβριον και Δεκέμβριον. Βάσει του Προγράμματος αυτού προβλέπεται η πραγματοποίησις εκδρομής εις την Λίνδον την Κυριακήν 19ην τρέχοντος. Την 23ην Νοεμβρίου επίσης θα πραγματοποιηθή διάλεξις του Διευθυντού της Νομαρχίας, κ. Ευσταθίου Βόνδα, ενώ το Σάββατον 25ην Νοεμβρίου θα γίνη η πρώτη χορευτική Βραδυά της Λέσχης.

ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 15ην Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Εκ μέρους του ενταύθα υποκαταστήματος της ΑΤΕ ανακοινούται ότι η προθεσμία πληρωμής της επιδοτήσεως διά τας ενεργηθείσας καλλιεργείας ψυχανθών κατά το τρέχον έτος, λήγει την 15ην Νοεμβρίου και δέον οι δικαιούχοι παραγωγοί να σπεύσουν εις την Τράπεζαν διά να αναλάβουν τα εγκριθέντα σχετικά ποσά.
Δέον να σημειωθή ότι μετά την ανωτέρω προθεσμία ουδεμία πληρωμή θα ενεργηθή διά τον ως άνω σκοπόν.
Γίνεται, ωσαύτως σύστασις και προς τους βαμβακοκαλλιεργητάς της περιφερείας μας, όπως προσέλθουν εις το υποκατάστημα προς ανάληψιν της εγκριθείσης οπέρ αυτών επιδοτήσεως διά τας καλλιεργηθείσας εκτάσεις βάμβακος.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟΝ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ολοκληρούται κατ’ αυτάς το οικοδομικόν μέρος του έργου κατασκευής της Δημοτικής Πινακοθήκης Συγχρόνου Ελληνικής Ζωγραφικής εν Ρόδω. Ήδη έχει περατωθή η βαφή των τοίχων και των διαφόρων πλαισίων κατ’ αυτάς δέ ολοκληρούται και η τοποθέτησις των φωτιστικών σωμάτων εις την οροφήν τα οποία διαχέουν ομαλόν φωτισμόν προς όλας τας κατευθύνσεις. Η Δημοτική πινακοθήκη Ρόδου θα εγκαινιασθή, ως γνωστόν κατά την περίοδον των εορτών και θα περιλαμβάνη κατ’ αρχήν 50 εξαιρετικούς πίνακας συγχρόνων Ελλήνων Ζωγράφων και 25 γκραβύρ.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!