Για αποπλάνηση 14χρονης κατηγορείται ένας 54χρονος εκπαιδευτικός στη Ρόδο

Για αποπλάνηση 14χρονης κατηγορείται  ένας 54χρονος εκπαιδευτικός στη Ρόδο

Για αποπλάνηση 14χρονης κατηγορείται ένας 54χρονος εκπαιδευτικός στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3322 ΦΟΡΕΣ

Για αποπλάνηση ενός κοριτσιού ηλικίας 14 ετών κατηγορείται 54χρονος εκπαιδευτικός ο οποίος πρόκειται να δικαστεί σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης στο τέλος Νοεμβρίου 2019, οπότε και η ανήλικη κοπέλα, προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία σε βάρος του εκπαιδευτικού, μετά από επεισόδιο που φέρεται να έκανε ο ίδιος έξω από το σπίτι της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης στην αστυνομία, είχαν βγει έξω με τον πατέρα της και επέστρεψαν σπίτι τους περίπου στις 3 τα ξημερώματα στις 30 Νοεμβρίου 2019.
Καθώς ανέβαιναν στην οικία τους πατέρας και κόρη διαπίστωσαν ότι στο σκοτάδι ήταν κρυμμένος ένας άνδρας, ο οποίος μόλις τους είδε, απευθυνόμενος στην ανήλικη φέρεται να της είπε «γύριζες έξω». Ο πατέρας της 14χρονης ακινητοποίησε τον άνδρα που, όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για τον 54χρονο και κάλεσε την αστυνομία. Μέχρι να μεταβούν στο σημείο οι αστυνομικοί, ο πατέρας της κοπέλας ρωτούσε τον κατηγορούμενο τι ήθελε έξω από το σπίτι τους και εκείνος φέρεται να απάντησε ότι «είναι ερωτευμένος με την 14χρονη».

Στην ίδια κατάθεσή της στην αστυνομία, η ανήλικη είπε ότι με τον 54χρονο γνωρίζονταν αρκετά χρόνια εξαιτίας της ιδιότητάς του, και είχαν αναπτύξει φιλική σχέση, την οποία διατήρησαν όταν ο εκπαιδευτικός μετατέθηκε σε άλλη περιοχή του νησιού μας. Η επικοινωνία τους γινόταν μέσω μηνυμάτων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την ανήλικη, όπου αρχικά ο 54χρονος την ρωτούσε μόνο απλά πράγματα, όπως πέρασε την ημέρα της, όμως με τον καιρό, γινόταν πιο πιεστικός και άρχισε να της στέλνει ερωτικά μηνύματα.

Η 14χρονη είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο 54χρονος της έστειλε μήνυμα να βρεθούν από κοντά, όπως και έγινε. και με το αυτοκίνητό του πήγαν βόλτα όπου αφού μίλησαν για διάφορα θέματα, φιλήθηκαν στο στόμα.
Η νεαρή κοπέλα είχε δηλώσει στην ίδια κατάθεσή της, ότι τα μηνύματα μεταξύ τους συνεχίστηκαν και μάλιστα με ερωτικό περιεχόμενο, όπως επίσης και οι βόλτες με το αυτοκίνητο του 54χρονου, κατά τις οποίες περιορίζονταν στα φιλιά.

Ωστόσο η 14χρονη κατήγγειλε ότι τον Απρίλιο του 2019 σε κάποια από τις βόλτες τους αυτές, εισήλθε σε συνουσία μαζί της, παρά το ότι η ίδια είχε αντίθετη θέληση. Η κοπέλα είχε δηλώσει επίσης ότι ήταν καλός μαζί της και ότι η τελευταία φορά που είχαν συνευρεθεί ερωτικά ήταν ένα μήνα πριν από το περιστατικό έξω από το σπίτι της, καθώς μετά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο είχαν διακόψει τις επαφές τους. Η ανήλικη δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε μιλήσει σε κάποιον για όλα αυτά, ενώ δεν ζήτησε την ποινική του δίωξη σε εκείνη την κατάθεσή της.

Σε βάρος του 54χρονου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα:
Τέλεση γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που συμπλήρωσε τα 14 αλλά όχι τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση (αποπλάνηση) και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγου κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με το οποίο και καλείται να δικαστεί σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο 54χρονος φέρεται ότι το χρονικό διάστημα από τις 14 Ιανουαρίου 2019 έως τις 9 Νοεμβρίου 2019, ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κοπέλας που τότε ήταν 14 ετών. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι αφού προσέγγισε από το καλοκαίρι του 2018, τόσο διά ζώσης όσο και μέσω του διαδικτύου την ανήλικη μαθήτρια αποκτώντας σταδιακά φιλικές σχέσεις μαζί της και επιδιώκοντας να συναντηθούν κατ’ ιδίαν, σε αδιευκρίνιστη ημέρα του Γενάρη του 2019 και πάντως μετά τις 14 Ιανουαρίου 2019, κατάφερε να την πείσει να συναντηθεί μαζί του μέσα στο αυτοκίνητό του όπου και ήρθε σε συνουσία μαζί της, γνωρίζοντας το νεαρό της ηλικίας της.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι αυτό επαναλήφθηκε και άλλες φορές.
Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ συνήγορος υπεράσπισης για τον 54χρονο είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου