Σάββας Καραταπάνης, διευθυντής EKAB: «Έτσι έχει σήμερα η κατάσταση»

Σάββας Καραταπάνης, διευθυντής EKAB: «Έτσι έχει σήμερα η κατάσταση»

Σάββας Καραταπάνης, διευθυντής EKAB: «Έτσι έχει σήμερα η κατάσταση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1910 ΦΟΡΕΣ

Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν από πλευράς πανδημίας, αυτή την περίοδο, στο ΕΚΑΒ, μίλησε, ο Διευθυντής Αιγαίου της νευραλγικής υπηρεσίας, κ. Σάββας Καραταπάνης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, ανέφερε, καταρχάς, ότι, από τη στιγμή που αυξάνονται τα κρούσματα, φυσικά αυξάνονται και οι αεροδιακομιδές διότι αυτή τη στιγμή, ο σχεδιασμός που έχει γίνει για τη Ρόδο είναι ότι όσοι διασωληνώνονται, εφόσον ανευρίσκεται κρεβάτι-και αυτή τη στιγμή τα κρεβάτια λιγοστεύουν πανελλαδικά-πρέπει να διακομίζονται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν κενά κρεβάτια, όπως στην Κρήτη, την Αθήνα, κάποιες φορές και της Σάμου που έχουν μεταφέρει ασθενείς.

Όσοι διασωληνώνονται στο Νοσοκομείο της Ρόδου πάνε σε Νοσοκομείο αναφοράς, αυτό ισχύει ακόμη και πράγματι έχουμε αύξηση και σ’ αυτό τον δείκτη, πανελλαδικά. Οι σκληροί δέκτες, σύμφωνα με τον κ. Καραταπάνη, είναι οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι και έχουμε μία ραγδαία αύξηση, όχι μόνο των κρουσμάτων διότι κάποιοι αμφισβήτησαν ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα γιατί κάνουμε τόσα τεστ. Όπως είπε, αυτό μπορεί να ισχύει αλλά μαζί με τις διαγνώσεις που κάποιοι μπορεί να είναι και συμπτωματικοί, έχουμε αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, είπε ότι η Ρόδος σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα, που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι αρκετά μπροστά σε σχέση με τους εμβολιασμούς. Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στο 69% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ενώ σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό παίζει 50-52%. Γι’ αυτό και βλέπουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μέχρι στιγμής στη Ρόδο, παρ’ όλο που έχουμε και εδώ αύξηση των κρουσμάτων, δεν έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα γιατί ακριβώς αυτό το 15% πάνω στους εμβολιασμούς είναι σημαντικό.

Και για άλλη μία φορά απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό στο 75%-80%, όπως το έχουν πετύχει χώρες ευρωπαϊκές.
Θύμισε, τέλος, την πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών γιατρών που πήραν στην αρχή του καλοκαιριού, λέγοντας ότι τα σποτάκια που έφτιαξαν είχαν τεράστια απήχηση στην κοινωνία της Ρόδου και ίσως θα πρέπει να «ξαναζεστάνουν» αυτή την πρωτοβουλία. Όπως είπε, αν αυξήσουμε ένα 10% τους εμβολιασμούς στη Ρόδο, παρά το καλό ποσοστό, η πανδημία θα μείνει μακριά από το νησί μας. Όπως εκτιμά, τέλος, υπάρχει ένα ποσοστό συμπολιτών μας που απλώς φοβάται και ίσως προσπαθήσουν να τους πλησιάσουν και να τους πείσουν.
Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, πιστεύει ότι δεν μπορούν να τους κερδίσουν.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο