Στη Βουλή το θέμα του Κοιμητηρίου Αφάντου

Στη Βουλή το θέμα του Κοιμητηρίου Αφάντου

Στη Βουλή το θέμα του Κοιμητηρίου Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 608 ΦΟΡΕΣ

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της Κοιμητηρίου Αφάντου η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Η έλλειψη χώρου στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Αφάντου στη Ρόδο προκαλεί αναστάτωση στους κατοίκους της».

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν: «Σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα έχει προκύψει στην κοινότητα Αφάντου της Ρόδου από την έλλειψη χώρου ταφής στο Κοιμητήριο της ως άνω Κοινότητας.

Επί σειρά πολλών ετών, υφίσταται πρόβλημα κορεσμού στον χώρο του υπάρχοντος Κοιμητηρίου, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει παντελής έλλειψη χώρου, καθώς παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των κηδειών και δυσκολία στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο πληθυσμός της εν λόγω Κοινότητας, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί και για το λόγο αυτόν κρίνεται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων ταφής, καθώς οι ήδη διαθέσιμοι έχουν πλέον εξαντληθεί».

Μετά από τα παραπάνω, οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος για ένα Κοιμητήριο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι αυξανόμενες σχετικές ανάγκες εύρεσης θέσεων ταφής, στην Κοινότητα Αφάντου στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch