Ρόδος: Πέντε μαθητές δημοτικού έχουν να εμφανιστούν στα σχολεία τους πολλούς μήνες

Ρόδος: Πέντε μαθητές δημοτικού  έχουν να εμφανιστούν στα σχολεία τους πολλούς μήνες

Ρόδος: Πέντε μαθητές δημοτικού έχουν να εμφανιστούν στα σχολεία τους πολλούς μήνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4313 ΦΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες από τους αρμοδίους στην περιοχή μας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ρόδου, πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο δεν προσέρχονται στο σχολείο, λόγω των αρνητών γονιών τους.

Πρόκειται για τέσσερις μαθητές, της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο Σχολείο Κοσκινού και έναν της Β΄ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.

Οι γονείς τους αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους στη χρήση μάσκας και στη διενέργεια self test, με αποτέλεσμα αυτά να μην πηγαίνουν σχολείο. Στη μία δε περίπτωση, του μαθητή της Β΄ τάξης, οι γονείς έχουν να στείλουν το παιδί τους σχολείο δύο χρόνια.

«Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μπάμπης Ψαράς, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα.

Μαθητής δημοτικού έχει να εμφανιστεί στο σχολείο δύο χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου κος Μιχάλης Βιτζηλαίος, ενώ σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΑ Ρόδου, αναφέρονται ότι οι μαθητές που δεν προσέρχονται στα σχολεία τους είναι συνολικά 5!
Σε ότι αφορά το παιδί από το 2ο Δημοτικό σχολείο της Ρόδου κανονικά θα πήγαινε δευτέρα δημοτικού αλλά εδώ και δύο χρόνια οι γονείς του δεν το αφήνουν να πάει σχολείο γιατί είναι αρνητές της μάσκας

Την περίπτωση ενός ακόμα μαθητή που δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο του λόγω των αρνητών γονιών του, αποκάλυψε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού Ρόδου Μ. Βιτζηλαίος. Πρόκειται λοιπόν για ένα μαθητή της δευτέρας δημοτικού που δεν προσήλθε καθόλου φέτος στο σχολείο, όπως και πέρσι όταν βρισκόταν στην πρώτη δημοτικού.

Δεν έχει δει ακόμα σχολείο

Για το γεγονός αυτό , όπως υποστήριξε ο διευθυντής ευθύνονται οι γονείς του παιδιού που είναι αρνητές της μάσκας. «Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο.», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες και πως προφανώς η εκπαίδευση στην χώρα μας είναι υποχρεωτική. «Για αυτό τον λόγο η εισαγγελία επιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε η ίδια

Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank