Κλείνουν την Τρίτη 16 Νοεμβρίου τα εστιατόρια και στη Ρόδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Κλείνουν την Τρίτη 16  Νοεμβρίου  τα εστιατόρια και στη Ρόδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Κλείνουν την Τρίτη 16 Νοεμβρίου τα εστιατόρια και στη Ρόδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2282 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Ρόδο η κινητοποίηση των εστιατόρων, με σκοπό να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του κλάδου και να ζητηθεί η στήριξη της πολιτείας, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά και να μην μπουν λουκέτα λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η πανελλήνια ομοσπονδία του κλάδου της εστίασης η ΠΟΕΣΕ, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που καθημερινά μαστίζουν τον κλάδο, κάλεσε όλες τις Α’ βάθμιες οργανώσεις σε κινητοποίηση με 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Στη Ρόδο, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Κλούβας, η πλειονότητατων εστιατορίων είναι κλειστή, καθώς πρόκειται για μία εποχική δραστηριότητα, αν και κάποιοι συνάδελφοί του που λειτουργούν όλο τον χρόνο αποφάσισαν, όπως είπαν, να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία κλείνοντας τα καταστήματά τους.

Σε τοπικό επίπεδο, το σωματείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μία συμβολική διαμαρτυρία όπως έκανε και πέρυσι τον Μάιο, τοποθετώντας και πάλι άδειες καρέκλες στην πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου.

Αυτή τη φορά θα τοποθετηθεί και έναν πάγκος με μαύρες σημαίες, όπου οι επαγγελματίες της εστίασης θα προσέρχονται για να υπογράψουν κείμενο διαμαρτυρίας με αιτήματα στήριξης προς την κυβέρνηση. Μάλιστα θα μπορούν να υπογράφουν και όλοι οι συναφείς κλάδοι. Η διαμαρτυρία θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Την 16η Νοεμβρίου του 2021 μπροστά στο κτήριο του Ευαγγελισμού θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία, μέσω της συλλογής υπογραφών Δυσαρέσκειας από πολίτες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Εστίασης, οι οποίες θα αποσταλούν στην ΠΟΕΣΕ με σκοπό να παραδοθούν στον Πρωθυπουργό εις ένδειξη διαμαρτυρίας ως προς τα μέτρα, αλλά συνάμα και ως μήνυμα υποστήριξης στα αντισταθμίστηκα μέτρα στήριξης του κλάδου που προτείνει η ομοσπονδία.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους επιχειρηματίες των εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου να παρευρεθούν και να υποστηρίξουν τη προσπάθεια του Σωματείου αλλά και της Ομοσπονδίας στην προσπάθεια αντιστάθμισης των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.

Η εστίαση αποτελεί Βασικό πυλώνα της οικονομίας του κράτους, τον μεγαλύτερο αντιπρόσωπο των μεσαίων, μικρομεσαίων, μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν την οικονομική ραχοκοκαλιά της χώρας και απαιτεί την αντιμετώπιση που της αναλογεί.
Η προσπάθεια αφανισμού της εστίασης, μέσω μέτρων που δεν αποτελούν μέρος των αρμοδιοτήτων της, δεν θα περάσει.

Ο Πρόεδρος Κλούβας Ιωάννης
Ο Γραμματέας Ζουρούδης Σταύρος».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών