Ερώτηση στη Bουλή για τη Νότια Ρόδο κατέθεσε ο Κυρ. Βελόπουλος

Ερώτηση στη Bουλή για τη Νότια Ρόδο κατέθεσε ο Κυρ. Βελόπουλος

Ερώτηση στη Bουλή για τη Νότια Ρόδο κατέθεσε ο Κυρ. Βελόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 594 ΦΟΡΕΣ

Πλαίσιο ερωτήσεων με ζητήματα που αφορούν τη Νότια Ρόδο κατέθεσε στο Kοινοβούλιο ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτησή του ο ίδιος διαβιβάζει τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα Νότιας Ρόδου και επισημαίνει:
«Κύρια και κύριοι Υπουργοί,
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου που μας κοινοποιήθηκε, η εν λόγω επιτροπή εκθέτει μια σειρά ζητημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, καθώς και ανάγκες της περιοχής αυτής.

Τα αιτήματα επικεντρώνονται κατ΄ αρχάς, μεταξύ των άλλων, στα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που πρέπει, κατά την γνώμη τους, να εκτελεστούν για την διάσωση των εναπομεινάντων δασών, με προτάσεις καθαρισμού των αγροτικών δρόμων, οι οποίοι βρίσκονται πέριξ ή εντός αγρο-δασικών περιοχών, αλλά και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και δρόμων διαφυγής.

Ακόλουθο και συναφές αίτημα της ανωτέρω Επιτροπής αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία, το οποίο καταπιάνεται με την ανάγκη καθαρισμού ποταμών, ρεμάτων και ρυακιών. Επιπρόσθετο αίτημα της τελευταίας αφορά στην υδροδότηση των καλλιεργειών των αγροτών της Λαχανιάς και του Γενναδίου με αρδευτικά έργα.

Επιπλέον, αναγκαίος θεωρείται από την ανωτέρω Ένωση ο έλεγχος της αντισεισμικής θωράκισης των δημοσίων κτηρίων και εν γένει, των τοπικών έργων υποδομής (π.χ. παλιά σχολεία, κτήρια κοινοτήτων, γέφυρες κ.α.). Τέλος, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ανέγερσης νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι, του οποίου η «προσωρινή» μετεγκατάσταση διαρκεί ήδη τέσσερα χρόνια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε άμεσα, προκειμένου να επιλυθούν τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, στο μέρος της δικαιοδοσίας που αναλογεί σε κάθε ένα εκ των ερωτώμενων ως άνω Υπουργείων, όπως εκτίθενται ανωτέρω από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας