Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Γράμματα στην Περσεφόνη» της Καλλιόπης Κουντούρη

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Γράμματα στην Περσεφόνη» της Καλλιόπης Κουντούρη

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Γράμματα στην Περσεφόνη» της Καλλιόπης Κουντούρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Η ποιητική συλλογή «Γράμματα στην Περσεφόνη» της Καλλιόπης Κουντούρη περιέχει ποιήματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία ψυχολογία, τις αναζητήσεις των γυναικών μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο και τις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις που αφορούν τις σχέσεις των δύο φύλων στον σύγχρονο κόσμο. Η επιμέλεια του βιβλίου έχει γίνει από τον σπουδαίο επιμελητή και ποιητή, Παναγιώτη Κερασίδη.

Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσουν ο ποιητής Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ, η δημοσιογράφος Τζίνα Δαβιλά και ο φιλόλογος Αναστάσιος Κουντούρης. Συντονίζει η Μαρία Σπανού, φιλόλογος, ΔΚΣΜΡ.

Η Καλλιόπη Κουντούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Ζει στην Αθήνα. Έλαβε το πτυχίο της στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει Master στην Ιστορία της Τέχνης από το University of Glasgow και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ειδικεύεται στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Έλαβε από κοινού το CHART AWARD, Birkbeck College-University of London για την καλύτερη εργασία σε θέμα τέχνης και τεχνολογίας. Υπήρξε ειδική επιστημονική συνεργάτις, επιμελήτρια και συντονίστρια εκθέσεων στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Ήταν επίσης αρχισυντάκτρια δύο περιοδικών τέχνης. Έχει διδάξει ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία και φιλοσοφία σε μαθητές, ενηλίκους και ξένους φοιτητές. Έχει γράψει και δημοσιεύσει βιβλία, καταλόγους τέχνης, κριτικά κείμενα και άρθρα. Κάνει βιβλιοπαρουσιάσεις και διαλέξεις. Έχει ακόμα σχεδιάσει και διενεργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές διαδρομές.

Τέλος, επιμελείται εκθέσεις ενώ οργανώνει ακαδημαϊκά πρότζεκς τέχνης και πολιτισμού. Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά και διδάσκει τέσσερα μαθήματα πολιτισμού και τέχνης στο Hellenic American University.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία».

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test) 48 ωρών. Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο