Μιχάλης Σταματιάδης: «Δεν υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά ηλικιωμένων στο δημοτικό ιατρείο»

Μιχάλης Σταματιάδης: «Δεν υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά ηλικιωμένων στο δημοτικό ιατρείο»

Μιχάλης Σταματιάδης: «Δεν υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά ηλικιωμένων στο δημοτικό ιατρείο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Τη διαμαρτυρία και τον προβληματισμό του σε ό,τι αφορά τη μεταφορά ασθενών (κυρίως ηλικιωμένων) προς και από το δημοτικό ιατρείο της Χάλκης, επισημαίνει με σχετική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Χάλκης κ. Μιχάλης Σταματιάδης.

Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα:
«Χθες 17 Νοεμβρίου 2021 εντός του πρωινού παρουσιάστηκε η ανάγκη της μεταφοράς ενός εβδομηνταπεντάχρονου μόνιμου κατοίκου της Χάλκης, στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, προκειμένου να τον εξετάσει η αγροτική ιατρός.

Επειδή τα συμπτώματα του προβλήματός του, περιελάμβαναν έντονη σκοτοδίνη, με τη συμπαράσταση φίλων κατέβηκε μέχρι την πιάτσα (σημειωτέον το σπίτι του βρίσκεται πολύ κοντά στην πιάτσα αλλά σε σημείο που δεν προσεγγίζεται από τροχοφόρα), και επί μία και πλέον ώρα προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τον Δήμο και το ιατρείο, για το ποιος ήταν αρμόδιος να στείλει ένα από τα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διαθέτει πλέον ο Δήμος, προκειμένου να τον μεταφέρει στο ιατρείο.

Παρευρισκόμενος ιδιοκτήτης εστιατορίου της πιάτσας, που παραμένει ακόμη ανοιχτό, αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο και την ταλαιπωρία του ασθενούς, προσφέρθηκε να τον μεταφέρει με το επαγγελματικό αυτοκίνητο κλούβα μέχρι το ιατρείο, το οποίο ως γνωστόν βρίσκεται σε απομακρυσμένη, δυσπρόσιτη και πολύ ανηφορική, για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, περιοχή.

Τελικά μετά από διάφορες συνεννόησεις, φιλοτιμήθηκε ένας εκ των πολλών επίσης αντιδημάρχων, να τον μεταφέρει με ένα από τα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου.
Για την επιστροφή του ασθενούς, τα τηλέφωνα του Δήμου δεν απαντούσαν και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να επιστρέψει από το ιατρείο με τα πόδια.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, το οποίο σημειωτέον δεν είναι μεμονωμένο, τίθενται επιτακτικά τα παρακάτω αυτονόητα ερωτήματα:
1. Η Citroen, όπως γνωρίζουμε όλοι, δώρισε στον Δήμο Χάλκης 4 επιβατικά αυτοκίνητα (κούρσες), τα οποία σημειωτέον ο Δήμος Χάλκης δεν είχε καμία ανάγκη. Αντιθέτως χρειαζόταν μικρά ηλεκτρικά φορτηγάκια για τη μεταφορά των σκουπιδιών από τους στενούς δρόμους της Χάλκης.

Παραταύτα, αντί η δημοτική αρχή να χρησιμοποιήσει τα επιβατικά αυτά αυτοκίνητα (κούρσες), για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και των αρρώστων, προκειμένου αφενός να μπορούν να προσεγγίζουν εύκολα το ιατρείο, που βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή και να επιστρέφουν στο σπίτι τους, προτιμά να τα έχει στη διάθεση των αντιδημάρχων και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για να κάνουν προσωπικές βόλτες.

2. Ο Ελληνοαμερικανός, Χαλκίτικης καταγωγής κ. Ακαράς, δώρισε πρόσφατα στον Δήμο Χάλκης ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με τη ρητή εντολή να χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και των αρρώστων της Χάλκης, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται για τις βόλτες των μελών της δημοτικής αρχής.

3. Μετά από προσπάθεια δύο ετών και τρεις αρνήσεις της δημοτικής αρχής και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, να θέσει το θέμα προς συζήτηση και απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, επιτέλους το καλοκαίρι του 2021 αποφασίστηκε, μετά από έντονη πίεση, να λειτουργήσει η δημοτική συγκοινωνία, με ένα εκ των βασικών αιτημάτων, να εξυπηρετήσει τη μετακίνηση των ηλικιωμένων και των αρρώστων εντός του οικισμού και προς και από το ιατρείο της Χάλκης.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό από τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύτερο η λειτουργία της χρησιμότατης, για τους δημότες της Χάλκης και τους επισκέπτες, υπηρεσίας αυτής.

Δυστυχώς, κύριε Δήμαρχε, δεν αρκούν μόνο οι βαρύγδουπες δηλώσεις και αναρτήσεις κενές περιεχομένου, η φροντίδα για τους ηλικιωμένους και αρρώστους της Χάλκης, και εν γένει τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, πρέπει να αποδεικνύεται με καθημερινή δραστηριότητα και συγκεκριμένα μόνιμα μέτρα, τα οποία δυστυχώς η δημοτική σας αρχή δεν λαμβάνει».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης