Η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι δίπλα στους πολίτες

Η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι δίπλα στους πολίτες

Η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι δίπλα στους πολίτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 901 ΦΟΡΕΣ

Δήλωσε χθες από τη Ρόδο η πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Η “Πλεύση Ελευθερίας” είναι παρούσα δίπλα στους πολίτες», δήλωσε χθες από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της ανά τη χώρα, η Πρόεδρος του κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για μία φίλη της Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια τώρα, μίλησε το στέλεχος του κόμματος, κα Ευαγγελία Παναή, προλογίζοντάς την χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο. Η κα Κωνσταντοπούλου αφού τη χαρακτήρισε μία «πραγματική αγωνίστρια», ανέφερε ότι η Ρόδος είναι αγαπημένος της τόπος και ότι μας επισκέφθηκε και το 2020, εν μέσω κορωνοϊού που το νησί δοκιμάστηκε λόγω της καθίζησης του τουρισμού.

Σύμφωνα με την ίδια, η «Πλεύση Ελευθερίας» δηλώνει παρούσα, δίπλα στους πολίτες, και είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα ενώ άσκησε κριτική στα υπόλοιπα κόμματα λέγοντας ότι, δυστυχώς, δεν κάνουν αντιπολίτευση και, ως εκ τούτου, η Βουλή δεν λειτουργεί με συνταγματικό τρόπο.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» ξεκίνησε από τις 4 Οκτωβρίου αυτό που δεν κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξωκοινοβουλευτικό έλεγχο, θέτοντας δέκα καίριες ερωτήσεις προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες, ήταν η πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρουσιάστηκε αυτός ο εξωκοινοβουλευτικός έλεγχος.

Οι ερωτήσεις που θέτουν, είναι για τα παρακάτω θέματα:
1. Για τις πυρκαγιές-πολιτική προστασία, 2. Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-ανεμογεννήτριες, 3. Για τις γερμανικές οφειλές, 4. Για την πανδημία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, 5. Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, 6. Για τα χωρικά ύδατα-εθνική κυριαρχία, 7. Για το δημόσιο χρέος, 8. Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, 9. Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, 10. Για τις πλημμύρες.

Γα τη Ρόδο
Κατά την παρουσία της εδώ, η κα Κωνσταντοπούλου επέλεξε αντί εθιμοτυπικών συναντήσεων να κάνει συνάντηση με φίλους του κόμματος χθες το απόγευμα. Ερωτηθείσα, μάλιστα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, εάν γνωρίζει για την κατάσταση στη Ρόδο, που επίσης η επιβίωση είναι πολύ δύσκολη για πολλούς συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, γυρνώντας την Ελλάδα διαπιστώνει ότι υπάρχουν κοινά ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και έχουν να κάνουν με την υπερηφάνεια μας.

«Ξέρω ότι σας απασχολούν τα εθνικά μας ζητήματα και η εθνική κυριαρχία μας», είπε στη συνέχεια ενώ δήλωσε…εντυπωσιασμένη «από τις φανφάρες του κ. Μητσοτάκη στη Χάλκη», όπως είπε. Ερωτηθείσα, ακόμη, για το πότε βλέπει να έχουμε εθνικές εκλογές είπε ότι αυτές δεν είναι προνόμιο του πρωθυπουργού και ότι αυτό, η εξάντληση της τετραετίας δηλαδή, έχει καταστρατηγηθεί από την εποχή Σημίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και μένει να δούμε εάν θα το τηρήσει, σημείωσε ακόμη η κα Κωνσταντοπούλου. Πάντως, διαβεβαίωσε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» προετοιμάζεται για να μπει στη Βουλή. «Θα τον πετύχουμε τον στόχο μας», είπε.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τεράστια σημασία έχει για τους ίδιους και η διαφάνεια και ότι στις εκλογές του 2019, μετά από ενέργειες που έκαναν, διαπίστωσαν αποκλίσεις σε πάμπολλα τμήματα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο