Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου: Εξειδικευμένες επεμβάσεις ενδοκρινικής χειρουργικής

Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου: Εξειδικευμένες επεμβάσεις ενδοκρινικής χειρουργικής

Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου: Εξειδικευμένες επεμβάσεις ενδοκρινικής χειρουργικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1200 ΦΟΡΕΣ

Απαιτητικές επεμβάσεις ενδοκρινικής χειρουργικής πραγματοποιούνται πλέον αρκετά συχνά στην Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου.

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν τρεις επεμβάσεις σε άνδρες ασθενείς με τη χρήση νευροδιεγέρτη, μία τεχνική που δεν χρησιμοποιείται στην καθημερινή πρακτική των χειρουργείων του θυρεοειδούς, αλλά μόνον σε κάποιες πιο εξειδικευμένες και πολύπλοκες περιπτώσεις, που έχουν αυξημένη πιθανότητα κάκωσης του νεύρου.

Στο παρελθόν οι ασθενείς αυτοί θα έπρεπε να παραπεμφθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα μεγάλων αστικών κέντρων. Τώρα όμως οι αναγκαίες επεμβάσεις γίνονται με ασφάλεια στον τόπο τους, χωρίς οι ασθενείς να επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για τη μετακίνησή τους.

Tα τρία περιστατικά αφορούσαν καταδυόμενες βρογχοκήλες. Λόγω της μεγάλης κατάδυσης των θυρεοειδών αδένων στον θώρακα χρησιμοποιήθηκαν οι συσκευές ανίχνευσής νεύρων, γνωστές ως «νευροδιεγέρτες». Κατά τη διάρκεια της θυρεοειδεκτομής, ο νευροδιεγέρτης χρησιμοποιείται για την ανίχνευση του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου, που είναι υπεύθυνο για τη φώνηση. Η χρήση του νευροδιεγέρτη είναι διαθέσιμη στην Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου από το Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής και την ομάδα χειρουργικής ενδοκρινών αδένων της κλινικής.

Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, διαθέτοντας άρτια καταρτισμένο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό, μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας στους ασθενείς του νησιού και της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου.

Ο όμιλος Euromedica, που λειτουργεί με τη στήριξη του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Farallon, είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους ιδιωτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας στην Ελλάδα, με ένα ευρύ δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων, Κλινικών και Κέντρων Αποκατάστασης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο