Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για τις προσλήψεις θα καταθέσει το Εργατικό Κέντρο

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για τις προσλήψεις θα καταθέσει το Εργατικό Κέντρο

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ για τις προσλήψεις θα καταθέσει το Εργατικό Κέντρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει τις προσλήψεις στη ΔΕΗ προχωρά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου.

Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, στόχος είναι να μην γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού μέχρι να δοθεί η βαρύτητα που πρέπει στο κριτήριο της εντοπιότητας. Στη σχετική προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα το κριτήριο αυτό λαμβάνει μόνο 50 μόρια, γεγονός που σημαίνει ότι οι Ροδίτες, που θα θελήσουν να πιάσουν δουλειά στην επιχείρηση έχουν λίγες πιθανότητες να το πετύχουν.

«Θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία των προσλήψεων μέχρι η διοίκηση της ΔΕΗ να δώσει τη βαρύτητα που πρέπει στο κριτήριο της εντοπιότητας και να αρθεί η αδικία σε βάρος της περιοχής μας. Το κριτήριο της εντοπιότητας ήταν ρητή δέσμευση της ΔΕΗ για την άρση των αντιδράσεων για την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στη Νότια Ρόδο», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου αναφέρθηκε και στον απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου.
«Οι εργαζόμενοι δούλεψαν σε μια σεζόν για να εισπράξουν οι ξενοδόχοι σε μια σεζόν που ήταν ανέλπιστα καλή. Για αυτούς ήταν πολύ κοπιαστική η τουριστική περίοδος αφού δούλευαν πάρα πολλές ώρες και αρκετές φορές χωρίς να λαμβάνουν τα χρήματα για τις υπερωρίες τους», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι δεν έγιναν το καλοκαίρι αρκετές προσλήψεις με συνέπεια να κληθούν λιγότεροι εργαζόμενοι σε κάθε μονάδα να σηκώσουν όλο το βάρος.
«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν γιατί δούλευαν δεκάωρα και δωδεκάωρα», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι σε αρκετά ξενοδοχεία δεν έγιναν οι απολύσεις και δεν τακτοποιήθηκαν οικονομικά οι εργαζόμενοι.
«Δεν έχουν λάβει τις απολύσεις οι εργαζόμενοι και δεν μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα μεταβεί στην Επιθεώρηση Εργασίας. Πιστεύω ότιμέσα στην εβδομάδα θα δοθεί λύση», τόνισε ο κ. Εγγλέζος.

Nα σημειωθεί ότι χωρίς επίδομα ανεργίας θα μείνουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, στα ΚΑΕ, στα τουριστικά γραφεία και τα ταξί.
«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εργασία τους δεν χαρακτηρίζεται εποχική. Αυτή είναι η μόνη λύση που θα εξασφαλίσει επίδομα ανεργίας στους εργαζομένους αυτούς», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς