Κολοσσός; Να επιστρέψει μετά το… μπλακ άουτ

Κολοσσός; Να επιστρέψει μετά το… μπλακ άουτ

Κολοσσός; Να επιστρέψει μετά το… μπλακ άουτ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 168 ΦΟΡΕΣ

Την ευκαιρία να επιστρέψει από το… μπλακ άουτ του περασμένου Σαββάτου θα έχει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο Κολοσσός, όταν και θα υποδεχτεί στην Καλλιθέα τον Ηρακλή στις 20.00 για την 9η αγωνιστική της Basket League με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ-3. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν αγώνες λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Μεθαύριο μάλιστα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θ’ αντιμετωπίσει στο Νιουκάστλ τη Μεγάλη Βρετανία και την Κυριακή θα υποδεχθεί στη Θεσσαλονίκη τη Λευκορωσία.
Φυσικά δεν ήταν μόνο η ήττα στην Πάτρα από τον Προμηθέα αλλά ο τρόπος παιχνιδιού των «θαλασσί», μην αφήνοντάς τους ν’ ακολουθήσουν ουσιαστικά στο σκορ από τη δεύτερη περίοδο και μετά.

Μάλιστα ο Ηλίας Καντζούρης έκανε λόγο για νοοτροπία μικρής ομάδας, θεωρώντας ότι είναι το χειρότερο παιχνίδι του Κολοσσού απ’ όταν ανέλαβε την ομάδα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας του νησιού μας μετά τον αγώνα στην Πάτρα:
«Συγχαρητήρια στον Προμηθέα Πάτρας και τον Ηλία Ζούρο για τη νίκη τους. Κέρδισαν απόλυτα δίκαια. Με τον κόουτς Ζούρο έχουμε φάει ψωμί και αλάτι. Εμείς δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο, από την πρώτη μέρα που είμαι στη Ρόδο, είναι το χειρότερο μας παιχνίδι.

Παίξαμε με νοοτροπία μικρής ομάδας, κάτι που θέλουμε να αποβάλλουμε. Δεν είχαμε καλή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση, δώσαμε λίγες ασίστ και η εξέλιξη του αγώνα ήταν φυσιολογική. Η ήττα αποτελεί ένα καλό μάθημα για μας για να καταλάβουμε ότι κανείς δεν είναι επιτυχημένος από τις 20 Νοεμβρίου. Τώρα, πρέπει να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε σκληρά για τα επόμενα παιχνίδια.

Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι τα μυαλά μας πήραν αέρα. Όποιος έχει έπαρση, η προσγείωση είναι πάντα γρήγορη. Είχαμε μεγάλα διαστήματα που δεν λειτουργήσαμε σαν ομάδα. Θα μας βοηθήσει η διακοπή, γιατί έχουμε και την απώλεια του Μίλερ, που σύντομα θα είναι κοντά μας. Νιώθω ότι κάποια παιδιά χρειάζονται ανάσες, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε μεγάλο βάθος στον πάγκο».

Ιστορική προσπέραση του Ξανθόπουλου στον Κορωνιό

Μπορεί να μην συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του, όμως το σαββατιάτικο παιχνίδι είχε μία πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα για τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Ήταν το 449ο του στο Πρωτάθλημα και με αυτό έγινε ο 13ος της λίστας των παικτών με τα περισσότερα ματς από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ο πολύπειρος γκαρντ ξεπέρασε έναν άλλον σπουδαίο γκαρντ του ελληνικού μπάσκετ, τον Άγγελο Κορωνιό, που σταμάτησε στις 448 συμμετοχές Πρωταθλήματος τη μεγάλη καριέρα του.

Ακόμη το Σάββατο ο Ξανθόπουλος με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που έφτασε τις 200, μετά τον Άγγελο Τσάμη και τον Τρέβορ Ρέλεφορντ.

Κατά τα άλλα…

*Με τη μία τάπα που είχε στο «Δ.Τόφαλος», ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μπήκε στην πρώτη 40άδα των μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 107 και ξεπέρασε τον Δήμο Ντικούδη και τον Τζέιμς Γκιστ.

*Ο Σωτήρης Μπιλλής πρόλαβε στα 8:35 που έμεινε στο παρκέ να σημειώσει εννιά πόντους με 3/3 τρίποντα. Με αυτούς ξεπέρασε τους 100 στην 87η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Κολοσσός H Hotels «πλήρωσε», μεταξύ άλλων και το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας από μέση και κοντινή απόσταση αφού εκτέλεσε με 32,5% στα δίποντα (13/40). Είναι μία από τις χαμηλότερες επιδόσεις των πρώτων οχτώ αγωνιστικών, όχι όμως και η χαμηλότερη αφού η Λάρισα εκτέλεσε με 31,42% στο εντός έδρας παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή έχοντας 11/35.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.