Α. Αρφαράς: Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών!

Α. Αρφαράς: Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών!

Α. Αρφαράς: Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 199 ΦΟΡΕΣ

«Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει κάθε ημέρα με πόση σοβαρότητα ασχολείται κάθε ημέρα με όλα τα προβλήματα και δίνει τις λύσεις που μπορεί για τη στήριξη της μεσαίας κοινωνικής τάξης και των ασθενέστερων».

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας χθες στον “Sky Rodos” o πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ρόδου της Ν.Δ. κ. Αντώνης Αρφαράς με αφορμή τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο Πρωθυπουργός για τη στήριξη των υγειονομικών, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όσο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις ανακοινώσεις ο κ. Αρφαράς υπογράμμισε ότι «όταν δεν υπάρχει πνεύμα κατανόησης να βρίσκουν αιτιάσεις για να λένε κάτι».
Ο κ. Αρφαράς εκτίμησε ότι αυτή η αρχή σε ό,τι αφορά τη στήριξη των πολιτών από τη μέγγενη της ακρίβειας.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι μια αρχή. Επειδή τα οικονομικά εξετάζονται και επειδή υπάρχει περιθώριο στην εξέλιξη των πραγμάτων ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε.

Η κρίση είναι παροδική, θα σταματήσει η οικονομία, θα ανακάμψει και θα έρθουν καλύτερες ημέρες», είπε ο κ. Αρφαράς.
Σε ερώτηση σχετικά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ο κ. Αρφαράς τόνισε:
«Είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Η κυβέρνηση ασχολείται με το θέμα. Δεν έκλεισε το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών στα Δωδεκάνησα. Το εξετάζει με προσοχή και όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα γίνουν ανακοινώσεις».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές δεν είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.
«Να κάνουμε λίγο υπομονή και θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Είμαστε σε καλό δρόμο. Η κρίση είναι παγκόσμια και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ», είπε ο κ. Αρφαράς.

Σχετικά με τις βολές που δέχεται η κυβέρνηση εξαιτίας της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ρόδου της Ν.Δ. είπε:
«Τι θα μπορούσε να κάνει περισσότερο αυτή η κυβέρνηση; Εξάντλησε όλα τα περιθώρια και ενημέρωσης και πειθούς σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πεισθεί, δεν ευθύνεται η κυβέρνηση. Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας που λέγεται εμβόλιο και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Να εμβολιαστούμε για να μην θρηνούμε κάθε ημέρα ανθρώπους».

Σε ερώτηση αν το ζήτημα που αφορά τους εμβολιασμούς έχει επικοινωνηθεί σωστά στους πολίτες ο κ. Αρφαράς είπε:
« Δεν είναι μόνο το επικοινωνιακό. Όταν απέναντι είναι αντι- εμβολιαστές που αρνούνται τα πάντα τι άλλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτή την κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που είναι σοβαρή. Οι ημέρες που έρχονται μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις καθώς ο χειμώνας ευνοεί την ανάπτυξη του ιού. Η μόνη λύση είναι οι εμβολιασμοί».

Ο κ. Αρφαράς αναφερόμενος στη λειτουργία της ΔΗΜΤΟ τόνισε ότι σε λίγες ημέρες θα εγκαινιαστούν τα γραφεία της που θα βρίσκονται στην Ιαλυσό και θα είναι πάντα ανοικτά για τους πολίτες.
«Στα γραφεία μας θα συνεδριάζουμε και θα δεχόμαστε τους πολίτες για να τους ενημερώνουμε. Εκεί θα συνεδριάσει και η διευρυμένη Δημοτική Οργάνωση Ρόδου και θα καταρτιστεί το πρόγραμμα των επισκέψεων στα χωριά μας».

Εξέφρασε όμως και τη μεγάλη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί η παραχώρηση των ακινήτων της Βάρης και του Καλαμώνα, θέματα για τα οποία επί σειρά αγωνιούσε και προσδοκούσε λύση.
«Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου. Το ζήτημα αυτό το κυνηγώ εδώ και τριάντα χρόνια. Με τον τέως υπουργό κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόδοση.

Ευτυχώς η ΠΝΑΙ και ο Δήμος Ρόδου που τυγχάνουν ανταπόκρισης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα κατορθώσουν να αποδοθούν τα κτήματα στον Δήμο Ρόδου και θα προγραμματιστούν έργα ανάπτυξης και υποδομής».

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών