Ενοχλημένος από την γκρίνια και τον αρνητισμό δηλώνει ο περιφερειάρχης

Ενοχλημένος από την γκρίνια και τον αρνητισμό δηλώνει ο περιφερειάρχης

Ενοχλημένος από την γκρίνια και τον αρνητισμό δηλώνει ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 640 ΦΟΡΕΣ

«Είμαστε σε πόλεμο με τον αρνητισμό, τη μιζέρια, την γκρίνια, το ψεύδος, την κακομοιριά», δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος με αφορμή (και) την προχθεσινή επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Στύλιου, στη Ρόδο, θέλησε να προβεί σε έναν γενικότερο σχολιασμό της τοπικής επικαιρότητας από τη θέση του.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στο Μέγαρο της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης θέλησε να κάνει έναν γενικότερο σχολιασμό, μην κρύβοντας την ενόχλησή του για τα σχόλια που έγιναν μετά και την επίσκεψη του Υφυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η παραχώρηση των εκτάσεων του Καλαμώνα και της Βάρης στην Αυτοδιοίκηση, κάτι που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Καταρχάς, ο κ. Χατζημάρκος, είπε ότι κανένα αποτέλεσμα δεν ήρθε στην τύχη ούτε το 2020 ούτε το 2021, όσον αφορά τον τουρισμό, κάτι που οφείλεται σε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες και ένα εξαιρετικό σχέδιο το οποίο μας επιτρέπει σήμερα να κοιτάμε και την επόμενη χρονιά ακόμα πιο αισιόδοξα αλλά και να επιστρέφουμε στη γνωστή πολυτελή συζήτηση «στην οποία είμαστε εξαιρετικά εκπαιδευμένοι, μιζεριάζοντας, ψάχνοντας κάθε φορά να βρούμε το λάθος, όταν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι μέσα σε μία τεράστια καταιγίδα, παγκόσμια, είμαστε από τα λίγα μέρη παγκοσμίως, που κράτησαν ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο οικονομίας»

Και συνέχισε: «Ενοχλεί τελικά πάρα πολύ σ’ αυτό τον τόπο-και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό-ένα μεγάλο κομμάτι, κυρίως του πολιτικού συστήματος, το γεγονός ότι μπορεί σε έναν τόπο να δουλεύουν οι φορείς χωρίς συγκρούσεις, συντεταγμένα, πάνω σ’ ένα κοινό σχέδιο, να το φτιάχνουν μαζί, να το συμφωνούν, να το υπηρετούν μαζί και με αγάπη και αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, παραμερίζοντας εγωισμούς, προσωπικούς ή πολιτικούς ή θεσμικούς κτλ. να φέρνουν αποτελέσματα».

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Τελικά, καταλήγει στο ότι μάλλον αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε να υπερπηδήσουμε: μια απίστευτη εσωτερική μιζέρια, η οποία καλλιεργείται εντελώς συντονισμένα και μεθοδικά, και η οποία είναι και το ανάχωμα στο να μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Κάποιοι μπορεί να το πουν αυτό είδος δημοκρατίας. Εγώ δεν ξέρω τι είδος δημοκρατίας είναι αυτό το οποίο υπονομεύει συνέχεια κάθε τόπο, κάθε προσπάθεια, κάθε εγχείρημα, ποντάρει στη δυστυχία, ποντάρει στη φτώχεια, ποντάρει στην απόγνωση, ποντάρει στον ανθρώπινο πόνο».

»Είναι μία τεράστια διαφορά, μια άλλη πολιτική σχολή, αυτή που λέει ότι ποντάρουμε στην επιτυχία, ποντάρουμε στο χαμόγελο, ποντάρουμε στην αισιοδοξία, ποντάρουμε στη δουλειά, ποντάρουμε στην αφοσίωση. Δεν είναι διαφορετική άποψη η συνεχής μιζέρια, η ειρωνεία, η συκοφαντία, η αθλιότητα. Δεν είναι πολιτική άποψη. Δεν είναι γνώμη διαφορετική. Είναι ο πάτος του βαρελιού».

Όπως είπε, μάλιστα, από τα 48 κατοικημένα νησιά-και ο ίδιος αυτή την εικόνα την έχει ίσως καλύτερα από όλους, όπως είπε-αυτό που ζούμε στη Ρόδο, δεν το ζούμε πουθενά και εξήγησε: «Κάθε μέρα, παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα μίας πολύ σκληρής δουλειάς και κάθε μέρα υπάρχει μία είδηση αισιοδοξίας. Κάθε μέρα υπάρχει ένα έργο, υπάρχει μια δράση, υπάρχει μία πρωτοβουλία, κάθε μέρα υπάρχει αποτέλεσμα. Είτε έρχεται μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, είτε έρχεται μέσα από τις χρηματοδοτήσεις, από θεσμικές παρεμβάσεις, από πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται στο κομμάτι του αθλητισμού, του πολιτισμού, από έναν τόπο ο οποίος είναι όρθιος, είναι ζωντανός, είναι δραστήριος και κάνει δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού, τρέχει Τ.Π., φέρνει χρηματοδοτήσεις, φέρνει λύσεις, φέρνει απαντήσεις σε χρόνια ζητήματα, προχωράει μεγάλα θέματα, είτε στις υποδομές, είτε στο περιβάλλον…».

Αναφερόμενος στις δύο τελευταίες σεζόν, που κατά τον ίδιο ήταν καθοριστικές, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι ο επισκέπτης αυτού του τόπου έχει το εξής: έχει μια εικόνα και της πατρίδας του και του τόπου που επισκέφθηκε και έκαναν με μεγάλη επιμέλεια αυτά τα δύο χρόνια, μία έρευνα και σ’ αυτό τους βοήθησε πολύ η συνεργασία στην πρωτοβουλία όλων των φορέων για τον τουρισμό, για να δουν με ποια γεύση έφυγαν οι επισκέπτες από τα νησιά μας.

Στο σημείο αυτό, θέλησε να μιλήσει λίγο περισσότερο για τη Ρόδο που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την πορεία του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίου αφού συμμετέχει με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, και είπε ο Περιφερειάρχης: «Γιατί, εδώ, η τοπική μιζέρια έχει φθάσει και στο άκρο του ότι, «ξέρεις, ήταν κλειστή η Τουρκία, ήταν κλειστή η Αίγυπτος…». Το ότι εδώ ήταν ανοιχτά βέβαια δεν το συζητάμε, ανοιχτά και οργανωμένα».

Η εικόνα που έχουν, λοιπόν, η είναι ότι τα σχόλια είναι πάρα πολύ καλά όπως και η εμπειρία με την οποία έφυγαν αυτά τα δύο χρόνια οι επισκέπτες μας. Και για την εμπειρία αυτή-είπε-οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες και κυρίως οι εργαζόμενοι έπρεπε να κάνουν την πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια φέτος και την έκαναν και γι’ αυτό τους ευχαριστούν κάθε φορά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, βασανίστηκαν και δεν ήταν εύκολη σεζόν για κανέναν αλλά όλοι εργάστηκαν παραπάνω, είχαν και εφόδια και ήταν και πιστοποιημένοι, εκπαιδευμένοι.

Έκανε, ακόμη, γνωστό ότι χθες επρόκειτο να μεταβεί στην Εύβοια όπου συναντιούνται οι Περιφερειάρχες της χώρας μαζί με τη μισή κυβέρνηση, με αντικείμενο τα δημοσιονομικά της Αυτοδιοίκησης που είναι πολύ δύσκολα. Είπε, ακόμη, ότι και εδώ η Αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα σε όλα τα θέματα και «δεν αφήσαμε κανένα θέμα πίσω, δεν αφήσαμε κανένα νησί πίσω, δεν αφήσαμε τίποτα πίσω και πάνω απ’ όλα δεν αφήσαμε κανέναν συμπατριώτη μας πίσω».
Δήλωσε, ακόμη, ο Περιφερειάρχης, στο σημείο αυτό: «Είμαστε σε πόλεμο με τον αρνητισμό, γενικότερα και ειδικότερα, είμαστε σε πόλεμο με τη μιζέρια, είμαστε σε πόλεμο με την πολιτική σχολή της υπονόμευσης, της γκρίνιας, του ψεύδους, της κακομοιριάς. Είμαστε εκπρόσωποι μίας πολιτικής σχολής νικητών, όχι με την έννοια των επηρμένων αλλά με την έννοια των εργατικών, αυτών που μπροστά σε κάθε δυσκολία βρίσκουν την ευκαιρία να δουλέψουν παραπάνω για να ξεπεράσουν και αυτή τη δυσκολία που έχουν μπροστά τους, να κλείσουν όλα τα θέματα ει δυνατόν και να πάμε παρακάτω καλύτερα και πιο αισιόδοξα».

Θύμισε, στη συνέχεια, ότι πάνω από δέκα χρόνια χρησιμοποιεί τη φράση ότι «η πολιτική δεν είναι μια κακόφημη γειτονιά» και παλεύει πάνω από είκοσι χρόνια γι’ αυτό και αναφέρθηκε στα «απίθανα»-όπως τα χαρακτήρισε-που είδε προχθές με την επίσκεψη του Υφυπουργού για να προχωρήσουν θέματα, και έκλεισε λέγοντας: «…Την απίστευτη μιζέρια που είδα από τους γνωστούς-άγνωστους. Να πω ότι όσο έχω δύναμη και κουράγιο θα είμαι πάρα πολύ σκληρά απέναντί τους, μιλώντας γι’ αυτά που αξίζουν, προβάλλοντας και διαφημίζοντας μια νέα στάση στην πολιτική, υπηρετώντας τη δουλειά με το αποτέλεσμα και ποντάροντας στο να αποκομίσουμε πολιτικά οφέλη, ναι, αλλά από την επιτυχία όχι από την αποτυχία, όχι από τη μιζέρια, όχι από την καταστροφή, όχι από την ισοπέδωση, όχι από τον πόνο τον ανθρώπινο, όχι από τη φτώχεια, όχι από την απόγνωση».

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά