Η. Τσέρκης: Ανάγκη για λειτουργία δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο

Η. Τσέρκης: Ανάγκη για λειτουργία δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο

Η. Τσέρκης: Ανάγκη για λειτουργία δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 808 ΦΟΡΕΣ

«Το ενδιαφέρον για εμβολιασμό στη Ρόδο έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μεγάλη αναμονή καθώς αυτή τη στιγμή στο κέντρο Υγείας Ρόδου δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για πρώτη δόση. Διαθεσιμότητα για ραντεβού υπάρχει στα κέντρα υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα, είναι ωστόσο απαραίτητη η λειτουργία δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου για να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη για δημιουργία νέου εμβολιαστικού κέντρου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσέρκη, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στους αρμόδιους φορείς με προτάσεις και ιδέες για πιθανούς χώρους στο νησί που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εμβολιαστικό κέντρο. «Έχουμε καταθέσει το αίτημά μας, υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν καθώς και γιατροί διατεθειμένοι να στελεχώσουν και να βοηθήσουν στη λειτουργία ενός δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στο νησί μας, ο κ. Τσέρκης δήλωσε: «Τις τελευταίες 3 εβδομάδες παρατηρούμε μια αύξηση ημερήσιων κρουσμάτων στο νησί μας, όπως και σε όλη τη χώρα φυσικά.
Τα εκτιμώμενα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στη Ρόδο είναι 633, πρέπει να εμβολιαστούμε και να μην ξεχνάμε να τηρούμε φυσικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς όπως φαίνεται τους επόμενους μήνες το 4ο κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών