Πίσω από το Δημαρχείο θα στηθεί φέτος το «χριστουγεννιάτικο χωριό»

Πίσω από το Δημαρχείο θα στηθεί φέτος το «χριστουγεννιάτικο χωριό»

Πίσω από το Δημαρχείο θα στηθεί φέτος το «χριστουγεννιάτικο χωριό»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3456 ΦΟΡΕΣ

Για πρώτη φορά μετά από δέκα και πλέον χρόνια, το «χριστουγεννιάτικο χωριό» της Ρόδου, που στηνόταν κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες στην πλατεία Δημαρχείου, αλλάζει χώρο, παραμένοντας στην «καρδιά» της πόλης!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το χωριό φέτος θα στηθεί όλο στον πίσω αύλειο χώρο του Δημαρχείου, εκεί που είναι το πάρκινγκ του Δήμου, γι’ αυτό και αυτές τις ημέρες αναμένεται να κλείσει η είσοδος για τα οχήματα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να στήνονται οι πρώτες κατασκευές αφού ο χώρος θα φιλοξενήσει το παγοδρόμιο, το λούνα παρκ, τα παιχνίδια, τα κιόσκια που πωλούνται γλυκά και αφεψήματα και γενικά ό,τι περιλαμβάνει το «χριστουγεννιάτικο χωριό»!

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια, το χωριό επιτελούσε τον ρόλο του αφού ήταν το μέρος που οι γονείς μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά τους για μία βόλτα τις ημέρες των εορτών, όμως, δεν έλειπαν και οι γκρίνιες για το πρόβλημα στάθμευσης που γίνεται πιο οξύ εκείνες τις ημέρες που το κέντρο της πόλης «σφύζει» από ζωή αφού πολύς κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο για τα ψώνια των εορτών.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας, δεν αντιμετωπίζαμε βέβαια τέτοιο πρόβλημα αφού ήμασταν…εκτός κανονικότητας. Φέτος, όμως, που, όπως ελπίζουν όλοι, η αγορά δεν θα λειτουργήσει τουλάχιστον υπό τόσο αυστηρά μέτρα, αποφασίστηκε το χωριό να στηθεί και πάλι, σε χώρο όμως που δεν θα επηρεάζει την κίνηση στην πόλη.

Έτσι, προφανώς επελέγη ο χώρος αυτός που είναι αρκετά μεγάλος αλλά περικλείεται και δεν παρεμποδίζει την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων.

Τέλος, φέτος θα έχουμε και καινούργιο χριστουγεννιάτικο δέντρο να στολίζει την «καρδιά» της πόλης, στην πλατεία Δημαρχείου, ύψους έντεκα μέτρων!

Το άναμμά του αποτελούσε κάθε χρόνο γιορτή για την πόλη και στην ουσία εγκαινίαζε τη λειτουργία του «χριστουγεννιάτικου χωριού» αλλά σηματοδοτούσε και την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Αναμένουμε...

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς