Aπολογήθηκε 38χρονος Ρομά που κατηγορείται για εμπρησμό

Aπολογήθηκε 38χρονος Ρομά που κατηγορείται για εμπρησμό

Aπολογήθηκε 38χρονος Ρομά που κατηγορείται για εμπρησμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 481 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες για να απολογηθεί, 38χρονος Ρομά κατηγορούμενος για τη φωτιά που προκλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε δύο παραπήγματα στον καταυλισμό στο Καρακόνερο, μέσα στα οποία βρίσκονταν συνολικά επτά παιδιά και τρεις ενήλικες!

Σε βάρος του 38χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργείται, χθες το πρωί ο 38χρονος Ρομά προσήχθη, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γιάννη Χριστοφορίδη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είπε ότι το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2021, οπότε και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκείνος δεν ήταν κοντά στα παραπήγματα που κάηκαν αλλά στο πρόχειρο παράπηγμα του αδελφού του μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του και παρακολουθούσαν τηλεόραση. Ξαφνικά, άκουσαν φωνές και τότε ο 38χρονος μαζί με τον αδελφό του βγήκαν έξω και διαπίστωσαν ότι το παράπηγμά του είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Ο ίδιος είπε πως άμεσα έτρεξε προς τα εκεί και βοήθησε τη σύζυγό του να βγει έξω από αυτό μαζί με τα παιδιά τους.

«Δεν έβαλα εγώ τη φωτιά και δεν γνωρίζω πώς αυτή προκλήθηκε» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά κατά την απολογία του ο 38χρονος. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κατάθεση που έδωσε αρχές Νοεμβρίου 2021 η σύζυγός του στην ανακρίτρια, σύμφωνα με την οποία «δεν είδε πως μπήκε η φωτιά, μάλλον τυχαία».

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, ο 38χρονος αρνήθηκε ότι ουδέποτε έχει κακομιλήσει πόσο μάλλον να έχει χτυπήσει τη σύζυγο του ή να της έχει προκαλέσει σωματική βλάβη, κάτι για το οποίο – όπως είπε- δεν υπάρχει καν στη δικογραφία ιατροδικαστική έκθεση από την οποία να προκύπτει ότι η σύζυγός του υπέστη σωματικές βλάβες.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 38χρονου η σύζυγός του, η οποία και δήλωσε στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι ο σύζυγός της ήταν αυτός που έβαλε τη φωτιά! Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν ένα τέταρτο πριν από τις 8 το βράδυ στις 18 Φεβρουαρίου 2021, οπότε και εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πρόχειρο παράπηγμα στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο.

Στο παράπηγμα αυτό βρίσκονταν μέσα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που προέκυψαν από την έρευνα της Πυροσβεστικής, ο 38χρονος με τη σύζυγό του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Το παράπηγμά τους εφάπτονταν με άλλο παράπηγμα στο οποίο διέμενε μία άλλη γυναίκα Ρομά με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της.

Οι φλόγες γρήγορα επεκτάθηκαν από το παράπηγμα του 38χρονου και στο διπλανό με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για τα παιδιά και τους ενήλικες και των οικίσκων. Προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, όμως οι φλόγες είχαν καταστρέψει τα δύο παραπήγματα και όλο το νοικοκυριό, τα ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη που υπήρχαν μέσα σε αυτά. Από την έρευνα που έγιναν από το ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου προέκυψε ότι φερόμενος ως υπεύθυνος για τη φωτιά ήταν ο 38χρονος, σύμφωνα και με δήλωση που έκανε η σύζυγός του.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο