Ε.Φτακλάκη: Για να μη μας καταβάλει ο κορωνοϊός απαιτούνται εμβολιασμοί και ισχυρά μέτρα

Ε.Φτακλάκη: Για να μη μας καταβάλει ο κορωνοϊός απαιτούνται εμβολιασμοί και ισχυρά μέτρα

Ε.Φτακλάκη: Για να μη μας καταβάλει ο κορωνοϊός απαιτούνται εμβολιασμοί και ισχυρά μέτρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 315 ΦΟΡΕΣ

Στο γεγονός ότι παρότι εμβολιασμένη προσβλήθηκε από κορωνοϊό αναφέρεται με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Τομεάρχης Νησιωτικότητας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ελευθερία Φτακλάκη.

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή της, ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί αλλά χρειάζονται έλεγχοι και εντατικά μέτρα.

Αναλυτικά η κ. Φτακλάκη αναφέρει τα εξής:
«Κι όμως έρχεται αυτή η στιγμή που πάντα απεύχεσαι να βιώσεις... Ίσως γιατί πιστεύεις πως είσαι θωρακισμένος/-η και αυτό αρκεί, ίσως γιατί πιστεύεις πως εσύ δεν θα το πάθεις- ανθρώπινο συναίσθημα, ή ίσως γιατί έχεις πειστεί πως η δική σου προσοχή, αρκεί!
Φευ, όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική! Τελικά, ο κορωνοϊός απαιτεί συλλογικές συμπεριφορές και όχι ατομικές!
Αν και εμβολιασμένη, διαγνώστηκα πριν ακριβώς δέκα μέρες θετική στον ιό Covid , τον ιό που έχει αλλάξει τις ζωές μας.

Εις μάτην ακόμη διερωτώμαι πού το «ψώνισα» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στο Παρίσι για τις ακαδημαϊκες ανάγκες του προγράμματος EURA/ Travelling Seminars Paris 8!
Ήμασταν μια αποστολή 12 ατόμων, όλοι/όλες εμβολιασμένοι/-ες, προσεκτι-κοί/ες, προσπαθώντας ως ομάδα, στον βαθμό που μπορούσαμε να παίρνουμε τις προφυλάξεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων!

Όμως, η χαλαρότητα των μέτρων στο Παρίσι, ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια, μας εντυπωσίασε και ανέδειξε άλλη μια διάσταση του προβλήματος: την απουσία οριζόντιων και καθολικών μέτρων προστασίας των υγειονομικών μέτρων απ’όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Ζήσαμε πολλά παράδοξα, όπως για παράδειγμα στην είσοδο του Πανεπιστημίου δεν μας ζητούσαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά ήθελαν να ελέγξουν τις τσάντες μας για αιχμηρά αντικείμενα! Στο metro κανένας έλεγχος και ο ένας πάνω στον άλλο... Στους χώρους εστίασης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ζητούσαν το πιστοποιητικό!
Στο δια ταύτα, επιστρέψαμε Ελλάδα, και τα 2/3 της αποστολής μας νόσησαν! Ευτυχώς, ουδείς/ουδεμία με πολύ βαριά συμπτώματα, γιατί ήμασταν όλες/όλοι εμβολιασμένες/-οι, χωρίς όμως να έχουμε προλάβει την αναμνηστική δόση. Η δική μου, πχ. ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Δεκέμβρη!
Το συμπέρασμα από αυτή την ομολογουμένως δύσκολη περιπέτεια, είναι πως ο ιός Covid-19 δεν κάνει εξαιρέσεις και ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αρκεί!

Πρώτον, ο εμβολιασμός αποτελεί τη βασική συνθήκη για τη θωράκισή μας, ακόμα κι αν κολλήσουμε τον ιό!
Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου θα πρέπει να αποτελέσει κοινό πεδίο στην αντιμετώπιση του ιού! Η Αυστρία, πήρε αυτή την απόφαση και σαφώς θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες! Δεύτερον, τα μέτρα θα πρέπει να εντατικοποιηθούν και γιατί όχι σε ομαδικούς χώρους, όπως είναι, για παράδειγμα, τα πανεπιστήμια, γήπεδα, μέσα μαζικής μεταφοράς, χώροι ψυχαγωγίας, κ.ά. να είναι υποχρεωτικό και ένα rapid test!

Η Ελλάδα, δίνει έναν αγώνα για τον έλεγχο της πανδημίας, όμως τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά! Ίσως, αυτό που έχει ανάγκη στη δεδομένη περίοδο η ελληνική κοινωνία, είναι η δημιουργία ενός διακομματικού μετώπου απ’όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και όλους του φορείς (Εκκλησία, αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα, κοινωνικοί εταίροι, παραγωγικοί φορείς, κ.ά.)! Ενός αρραγούς μετώπου με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις που δεν θα λαμβάνει υπόψη το πελατειακό κόστος, αλλά θα λειτουργεί με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας!
Ο COVID δεν αποτελεί δυστυχώς παρελθόν, αλλά μια αδυσώπητη πραγματικότητα που μας ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια και απ’όσο φαίνεται θα συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμα!

Η ανοσία της αγέλης είναι μια λύση, όμως έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε για να το πετύχουμε ως παγκόσμια κοινότητα.
Επομένως, ο εμβολιασμός, ο έλεγχος και τα αυστηρά μέτρα είναι επιβεβλημένα! Ας μην παίζουμε με τη δημόσια υγεία!
ΥΓ: Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό της μονάδας Covid του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την εξαιρετική φροντίδα και αντιμετώπιση του προσωπικού μου προβλήματος!»

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών