Σύσκεψη έγινε για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στα Κολύμπια

Σύσκεψη έγινε για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στα Κολύμπια

Σύσκεψη έγινε για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στα Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 822 ΦΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Μανέττα και άλλων τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, συνέλευση με πρωτοβουλία του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων για το θέμα της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή «Θεοτόκος» στα Κολύμπια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων, αν και έγινε εκτενής συζήτηση δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί προς τους αρμόδιους φορείς «για την αδικαιολόγητη επιλογή χωροθέτησης του Βιολογικού» στην εν λόγω περιοχή και ως εκ τούτου «συνεχίζουν τον αγώνα τους». Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες στα Κολύμπια αντιδρούν στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του του Σωματείου Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων αναφέρει τα εξής: «Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους ακόμη και όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στη συνέλευση αλλά και όσους ΔΕΝ μπόρεσαν να έρθουν, στέλνοντας όμως όπως συνηθίζεται τη θέση τους, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/11/2021 στα Κολύμπια.

Η απήχηση των μελών ήταν άνευ προηγουμένου δικαιολογημένης της ανησυχίας για τη δημιουργία ΕΕΛ στην περιοχή των Κολυμπίων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν:
1) Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κολυμπίων
2) Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ
3) Ο χωρικός αντιδήμαρχος Αφάντου
4) Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αφάντου
5) Σύλλογος ψαράδων Κολυμπίων
6) Γραμματέας συνδέσμου ταξί.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, δυστυχώς δεν πήραμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις και απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και τις ανησυχίες που έχουν αναφερθεί και μάλιστα πολλά από αυτά δημόσια κατά καιρούς. Το έργο φαίνεται ότι είναι έτοιμο προς υλοποίηση, προκειμένου όμως να μας εφησυχάσουν και να κατευνάσουν τα πνεύματα, γίναμε για άλλη μια φορά αποδέκτες υποσχέσεων για συμβούλια και διαβουλεύσεις με γνώμονα πάντοτε (κατά τα λεγόμενα τους), την επιθυμία του λαού και το κοινό καλό.
Άξια αναφοράς είναι η παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ, κου Βασίλη Μανέττα, ο οποίος προσπάθησε ναι μεν να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τη σημαντικότητα του έργου (στην οποία και όλοι συμφώνησαν), δεν κατάφερε όμως να πείσει για τους λόγους που τα ΚΟΛΥΜΠΙΑ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΛΥΣΗ όσον αφορά τη χωροθέτησή του.

Τέλος, όσον αφορά το Τοπικό Συμβούλιο (παρουσία 5 εκ των 7 μελών και απουσία του Προέδρου τους κου Μπακίρη), μας ευχαριστεί η ξεκάθαρη τοποθέτηση και διαβεβαίωση του καθενός χωριστά, ότι τάσσεται ΚΑΤΑ της χωροθέτησης του βιολογικού στα Κολύμπια. Παρ’ όλα αυτά, αναμένουμε και την επίσημη τοποθέτησή τους στο τοπικό συμβούλιου του Αφάντου, όταν αυτό θα συγκληθεί (αδιευκρίνιστοι οι λόγοι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα). ΠAPA THN AΠOΓOHTEYΣH ΠOY MAΣ KATAKΛYZEI, TA ANAΠANTHTA EPΩTHMATA ΠOY YΠAPXOYN ΓIA THN AΔIKAIOΛOΓHTH EΠIΛOΓH XΩPOΘETHΣHΣ TOY BIOΛOΓIKOY, ΔEN MAΣ AΦHNOYN AΛΛA ΠEPIΘΩPIA AΠO TO NA ΣYNEXIΣOYME TON AΓΩNA MAΣ. O ΣYΛΛOΓOΣ MAΣ EΞAKOΛOYΘEI NA EMMENEI ΣTH ΘEΣH TOY».

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια