Οι «εισαγόμενοι» παικταράδες στο ροδίτικο ποδόσφαιρο

Οι «εισαγόμενοι» παικταράδες στο ροδίτικο ποδόσφαιρο

Οι «εισαγόμενοι» παικταράδες στο ροδίτικο ποδόσφαιρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

Στο ποδόσφαιρο της Ρόδου υπάρχει φαίνεται πολύ μεγάλη ζήτηση κι ελάχιστη προσφορά εργασίας από παίκτες ικανούς να προσφέρουν στο πεδίο του πρωταθλητισμού σε συγκεκριμένες ομάδες.

Παλαιότερα γνωρίζαμε ότι, τουλάχιστον στην Α’ Κατηγορία, υπήρχαν κάθε χρόνο ένα-δύο σωματεία με βλέψεις ανόδου στη Δ’ Εθνική, μετέπειτα Περιφερειακό Πρωτάθλημα και σήμερα Γ’ Εθνική. Αυτές …άρπαζαν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην τοπική ποδοσφαιρική αγορά και προσπαθούσαν μέσα από… ομηρικές μάχες να κατακτήσουν τον τίτλο με απίστευτη σημασία κι αξία κάποτε.

Τώρα οι εποχές, που λένε, άλλαξαν και φτάσαμε σε σημείο ομάδες τοπικού να… ψωνίζουν από μάνατζερ παίκτες από περιοχές εκτός Δωδεκανήσου για να αναδειχθούν στα σίγουρα πρωταθλήτριες.

Έχουμε και παραδείγματα συλλόγων που πήραν τίτλο χωρίς ούτε έναν (ή άντε το πολύ έναν) Ροδίτη, παρακαλώ στο δυναμικό τους… Φτάσαμε πια στο σημείο να θεωρείται αδιανόητο μια ομάδα να σωθεί στη Γ’ Εθνική αποκλειστικά με παίκτες από την περιοχή μας και φυσικά δεν γίνεται κουβέντα γι’ άνοδο μ’ ένα ντόπιο σχήμα.

Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες που συνεργάζονται με μάνατζερ για εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων ή για λόγους εντυπωσιασμού, πλασάροντας στους φιλάθλους φύκια για μεταξωτές κορδέλες…
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να συνάπτονται συμφωνίες με όρους επαγγελματικού ποδοσφαίρου: με μισθό, μπόνους, δώρα, πριμ, εξασφάλιση στέγης και φαγητού, πληρωμή λογαριασμών κι ένα σωρό άλλα ευεργετήματα.

Κι επειδή αυτοί οι… παικταράδες ήρθαν για να ανεβάσουν την ομάδα στα ύψη, γίνονται αντικείμενο λατρείας από την τοπική κοινωνία. Άλλωστε το γνωρίζουν μέχρι και οι …πέτρες ότι είναι χίλιες φορές καλύτερο να είσαι πρώτος στο χωριό απ’ ό,τι δεύτερος στην πόλη, μικρή ή μεγάλη.

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι ένα σωρό παίκτες αυτής της νοοτροπίας αποφεύγουν να κλείσουν συμφωνίες με επαγγελματικές ομάδες και περιφέρονται από χωρίου εις χωρίον για την… μπάζα τους. Και για να προλάβω τους γνωστούς κακεντρεχείς, θα πρέπει να τονίσω ότι ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι «εισαγόμενοι» ποδοσφαιριστές έτσι. Εμείς εδώ μιλάμε για τα… ξερά και τον κίνδυνο να καούν και τα… χλωρά μαζί τους. Ό,τι, λοιπόν, εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας είναι συνάρτηση όλων των παραπάνω…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων