Χ. Γιασιράνη: Με μεγάλη συμμετοχή προχωράνε οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων στη Νότια Ρόδο

Χ. Γιασιράνη: Με μεγάλη συμμετοχή προχωράνε οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων  στη Νότια Ρόδο

Χ. Γιασιράνη: Με μεγάλη συμμετοχή προχωράνε οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων στη Νότια Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 511 ΦΟΡΕΣ

Με υψηλούς ρυθμούς και μεγάλη συμμετοχή των πολιτών προχωράνε οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων στα χωριά της Νότιας Ρόδου, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Χαρούλα Γιασιράνη.

«Έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι εμβολιασμοί υπερηλίκων στα χωριά της Νότιας Ρόδου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της περιφέρειας που έχει ως στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και χρειάζονταν άμεση πρόσβαση χωρίς ταλαιπωρία.

Σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες καθώς και με το κέντρο υγείας Αρχαγγέλου και τον διευθυντή του, κ. Θανασιά, ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα από την Απολακκιά όπου εμβολιάστηκαν 78 συμπολίτες μας.

Χθες βρεθήκαμε στην Κατταβιά και τη Λαχανιά όπου εμβολιάστηκαν 50 περίπου άτομα και συνεχίζουμε με το Γεννάδι και το Ασκληπιείο. Συναντάμε μάλιστα πολλά ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου, κάτι πολύ ενθαρρυντικό, καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος αναθεωρεί και επιθυμεί να εμβολιαστεί» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στα Δωδεκάνησα και την αύξηση των κρουσμάτων, η κα Γιασιράνη δήλωσε:
«Η εικόνα που έχουμε για τα Δωδεκάνησα είναι ικανοποιητική. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια άνοδος κρουσμάτων, όμως χάρη στο υψηλό επίπεδο εμβολιασμού πιστεύουμε πως η κατάσταση θα παραμείνει σταθερή. Θα βοηθήσει βέβαια και ο καιρός, οι υψηλές θερμοκρασίες που ελπίζουμε να διατηρηθούν, καθώς και η προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο πίεσης του νοσοκομείου Ρόδου.

Έχουμε χτίσει ένα στοιχειώδες τείχος ανοσίας. Στη Ρόδο αυτή τη στιγμή καταγράφονται περίπου 83.000 εμβολιασμένοι, στα μικρότερα νησιά μας έχουμε καθολικό εμβολιασμό, κάτι πολύ ενθαρρυντικό Να μην ξεχνά όμως ο κόσμος να τηρεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, ο ιός είναι ακόμη εδώ».

Για τη διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο, η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε:
«Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η διαδικασία διαγωνισμού για την αγορά τροφίμων βρίσκεται σε παύση από τον Ιούνιο του 2020. Στις 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σχετική δίκη στο διοικητικό εφετείο Πειραιά με την παρουσία και δικής μας νομικής συμβούλου, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Ευελπιστούμε στις 14 Δεκεμβρίου να ολοκληρωθεί η διαμάχη μεταξύ των προμηθευτών και να προχωρήσουμε στη σύμβαση και στις προμήθειες. Βέβαια, αφού ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες, το ζήτημα θα περάσει από οικονομική επιτροπή στη συνέχεια στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου για τη νομιμότητα της απόφασης και τέλος, στο ελεγκτικό συνέδριο. Πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες, θα χρειαστούν περίπου δυο μήνες για να ολοκληρωθούν.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η περιφέρεια δεν μπορεί να υπερβεί τη νομοθεσία, εξαντλήσαμε όσες νόμιμες δυνατότητες και χρηματοδοτικά εργαλεία είχαμε στη διάθεσή μας για να προμηθευτούμε τρόφιμα μέσα στο 2021. Λυπούμαστε πολύ γι’αυτή την εξέλιξη, η οποία δεν είναι δική μας υπαιτιότητα.

Δυστυχώς τρόφιμα δεν θα μπορέσουν να δοθούν φέτος ούτε μέσω του γραφείου του περιφεριάρχη καθώς ο περιφερειάρχης έδινε κάθε χρόνο ενίσχυση μέσα από τις συμβάσεις του κοινωνικού παντοπωλείου, επομένως φέτος είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί αυτό».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο