Στην «Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Πανεπιστημίων της Μεταρρύθμισης» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στην «Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Πανεπιστημίων της Μεταρρύθμισης» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στην «Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Πανεπιστημίων της Μεταρρύθμισης» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Στην «Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Πανεπιστημίων της Μεταρρύθμισης» συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και μέχρι και το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφιακή συνάντηση του προγράμματος.

Στη συμμαχία συμμετέχουν περιφερειακά αλλά δυναμικά πανεπιστήμια από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, τα οποία θεωρήθηκαν πρωτοποριακά από την ίδρυσή τους και μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον των Πανεπιστημίων, ως χώρων συμπερίληψης, πολυσυμμετοχικής δημιουργικότητας και καινοτομίας, κριτικής και ελεύθερης σκέψης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δημιουργεί στα νησιά των πανεπιστημιακών του μονάδων ανοικτούς χώρους υποδοχής και διάδρασης προς τις Τοπικές Κοινωνίες και τις Κοινότητές του, προς παρακολούθηση των ψηφιακών συναντήσεων της Συμμαχίας.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρυτάνισσα του πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, η οποία αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη των πανεπιστημίων.

«Το πανεπιστήμιο Αιγαίου στην παρούσα φάση δε θα μπει στη διαδικασία αναδιάρθρωσης και κατάργησης τμημάτων, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας» όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου η κ. Βιτσιλάκη. Και αυτό γιατί, όπως είπε, επί του παρόντος δεν υπάρχουν κριτήρια με τα οποία θα αποφασιστεί κλείσιμο ή μετασχηματισμός τμημάτων στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ωστόσο, επειδή μετά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και σε τμήματα του πανεπιστημίου Αιγαίου χάθηκαν δεκάδες θέσεις εισαγωγής, το πανεπιστήμιο άνοιξε αυτή τη συζήτηση για τη βιωσιμότητά του. «Η ακαδημαϊκή κοινότητα από μόνη της και τα τμήματα συζητά αν και προς ποια κατεύθυνση θέλει να επιφέρει αλλαγές, αλλά όχι κατά την τρέχουσα χρονιά αλλά από την επόμενη χρονιά και μετά μέσα από αναπτυξιακές δράσεις και προοπτικές που δημιουργούμε».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων