Εκστρατεία σωτηρίας για τον μικρό Εφραίμ από την Κάλυμνο

Εκστρατεία σωτηρίας για τον μικρό Εφραίμ από την Κάλυμνο

Εκστρατεία σωτηρίας για τον μικρό Εφραίμ από την Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1616 ΦΟΡΕΣ

Εκστρατεία σωτηρίας για τον μικρό Εφραίμ από την Κάλυμνο ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Down και ταλαιπωρείται από την πρώτη ημέρα της γέννησής του, ξεκίνησε η οικογένειά του με συμπαραστάτες τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Παιδική Χαρά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ο Εφραίμ είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, το οποίο δυστυχώς ταλαιπωρείται από την πρώτη ημέρα της ζωής του!
Πάσχει από σύνδρομο Down και προβλήματα σε όλο το γαστρεντερικό του σύστημα. Δεν μπορεί να δεχτεί τροφή, κάνει συνεχείς εμετούς, έχει πρηστεί το έντερό του και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του! Συστήνεται από τον θεράποντα ιατρό του να μεταβεί Βοστώνη στον ίδιο ή Σουηδία σε ιατρικό team που συνεργάζεται ο ίδιος ώστε να δεχτεί ειδική θεραπεία. Η κατάσταση του παιδιού δεν μας δίνει μεγάλα περιθώρια χρόνου να δράσουμε και πρέπει να βιαστούμε!

Ιστορικό του παιδιού
Ο Εφραίμ γεννήθηκε στις 24/09/2007 με υψηλή ατρησία ορθού και στη συνέχεια του έγινε κολοστομία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Κατά την παραμονή του στο ανωτέρω νοσοκομείο διαγνώστηκε ότι πάσχει από μωσαϊκό συνδρόμου Down. Σε ηλικία 11 μηνών μετέβη στη Βοστώνη για αποκατάσταση καθώς δεν ήταν δυνατή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα στην Ευρώπη γενικότερα, όπου και υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις με επιτυχία.

Όμως μετά την επιστροφή στην Ελλάδα και προοδευτικά παρουσίασε δυσκοιλιότητες μη αντιμετωπίσιμες με αποτέλεσμα στα τέλη του 2020 να μεταβεί εσπευσμένα και πάλι στη Βοστώνη όπου λάμβανε φαρμακευτική αγωγή επί τέσσερις μήνες.
Όταν επανήλθε στην Ελλάδα ο οργανισμός του παιδιού δεν ανταποκριθηκε στα φάρμακα και κρίθηκε επιβεβλημένο από τον dr Carl Christian Jackson του TUFTS UNIVERSITY να μεταβεί στο εξωτερικό διότι κινδυνεύει η ζωή του.

Το υπέρογκο ποσό που απαιτείται για τη θεραπεία και παραμονή του στο εξωτερικό, καθώς ο γιατρός δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποθεραπεία (ίσως και 2 χρόνια ), καθιστά αδύνατη την κάλυψη του από την οικογένεια και γι’αυτό απευθυνθηκαν στο σωματείο.
Παρακαλούμε πολύ να συνδράμετε κι εσείς μαζί μας ώστε να σώσουμε και αυτό το παιδί!
Όπως χαρακτηριστικά είπε και η μητέρα του, αρκετά έχει υποφέρει!
Κουράστηκε το παιδί να πονάει!

Ο ανθρωπιστικός και φιλανθρωπικός Οργανισμός
«Το Ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό σωματείο «Παιδική Χαρά» είναι ένα σωματείο πιστοποιημένο από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με δράση σε όλη τη χώρα. Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα νέων ανθρώπων με στόχο να προσφέρουν τη χαρά σε όλα τα παιδιά!!! Γι’ αυτό είμαστε κάθε μέρα δίπλα σε κάθε παιδί που μας έχει ανάγκη στηρίζοντας αδιάκοπα , με αγάπη και κυρίως σεβασμό τις οικογένειες αυτές προσφέροντας:

* οικονομική βοήθεια σε άρρωστα παιδιά που χρήζουν άμεσης νοσηλείας στο εξωτερικό
* οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών τα παιδιά των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύονται στη χώρα μας
* ψυχολογική υποστήριξη τόσο των οικογενειών όσο και των παιδιών αυτών
* υλική υποστήριξη άπορων οικογενειών
* δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά

* αγορά φαρμάκων και ιατρική περίθαλψη που αδυνατούν να καλύψουν
* νομική κάλυψη και λογιστική βοήθεια στις οικογένειες όταν χρειάζεται
* προϊόντα ένδυσης και υπόδησης
* δώρα και παιχνίδια στα παιδιά
*ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Η Χαρά είναι μεταδοτική... Έλα στην «Παιδικη Χαρά» κι εσύ! Γίνε ήρωας για τα παιδιά που σε έχουν ανάγκη ! Γίνε μέλος ή εθελοντής, πάρε μέρος στις δράσεις μας, μίλα ή κάνε μια δωρεά!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ!»

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας