Συμπαραστάτης του δημότη ο Πέτρος Λαρδόπουλος

Συμπαραστάτης του δημότη  ο Πέτρος Λαρδόπουλος

Συμπαραστάτης του δημότη ο Πέτρος Λαρδόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1006 ΦΟΡΕΣ

Ορκίστηκε χθες ο κύριος Λαρδόπουλος Πέτρος στη θέση του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΟΤΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ μετά από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήλου λαμβάνοντας 10 θετικές ψήφους (το σύνολο των παρόντων της συνεδρίασης). Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ αποτελεί ένα "νέο θεσμό εσωτερικής διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Ο.Τ.Α., για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης.

Ο συμπαραστάτης έχει ως αποστολή, πέραν από την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση του δημάρχου και άλλων αιρετών οργάνων του δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών. Μέσω του συμπαραστάτη, θα αποτρέπονται πρόσθετες διαδικασίες (προσφυγές σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη δικαιοσύνη), επειδή πολλά προβλήματα κακοδιοίκησης θα επιλύονται στο πλαίσιο του ίδιου Ο.Τ.Α., με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση διαδικασιών, πόρων, χρόνου, χρήματος και ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών».

Ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες επώνυμες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του. «Ως Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή αρχή στον κύριο Λαρδόπουλο.», αναφέρει ο δήμος Τήλου.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών