Πάνω από 300 δείγματα μελιού έστειλαν οι παραγωγοί των νησιών μας

Πάνω από 300 δείγματα μελιού έστειλαν οι παραγωγοί των νησιών μας

Πάνω από 300 δείγματα μελιού έστειλαν οι παραγωγοί των νησιών μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1327 ΦΟΡΕΣ

Πάνω από 300 δείγματα μελιού έστειλαν παραγωγοί από τα νησιά της περιφέρειάς μας στο 12ο Φεστιβάλ Μελιού που διεξάγεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 3 έως 5 Δεκεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Μελιού πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή παραγωγών λόγω της πανδημίας, ενώ οι παρουσίες επισκεπτών είναι περιορισμένες, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει και λειτουργεί περίπτερο στο οποίο φιλοξενούνται αυτά τα δείγματα που έχουν αποστείλει παραγωγοί μελισσοκόμοι των νησιών μας και θα εκπροσωπηθούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό μελιού, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα γαστρονομικές παρουσιάσεις με κύριο συστατικό το μέλι, όπως μελεκούνια, τηγανίτες, λουκουμάδες, λαδόπιτες κ.λπ.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ το ετήσιο συνέδριο της ελληνικής μελισσοκομίας, όπου θα παραστούν εκτός από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλοι οι φορείς που ασχολούνται και στηρίζουν τη μελισσοκομία.

Στην Αθήνα βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, έχοντας την ιδιότητα του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος χθες απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο που διεξήχθη στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή», εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δεν υπάρχουν παραγωγοί στο φεστιβάλ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Ως εκ τούτου οι επισκέπτες δεν μπορούν να αγοράσουν μέλι και άλλα προϊόντα καθώς δεν υπάρχουν ποσότητες προς διάθεση. Όσοι έρχονταν κάθε χρόνο στην ετήσια αυτή διοργάνωση συνήθιζαν να συναντούν τους παραγωγούς και έκαναν αγορές από συγκεκριμένα άτομα. Φέτος κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται λόγω των καταστάσεων.

Με την ευκαιρία ο κ. Ζαννετίδης υπογράμμισε ότι το περίπτερό της περιφέρειας είναι το καλύτερα οργανωμένο περίπτερο από όλα και μάλιστα οι σεφ συνεργάζονται με τους υπευθύνους για την παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων. Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας παραχώρησε αρκετές συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, κατά τις οποίες παρουσίασε και διαφήμισε τα τοπικά προϊόντα των νησιών και ειδικά το μέλι τους. Μάλιστα κάλεσε όλες τις νοικοκυρές τώρα τις γιορτές για την παρασκευή των γλυκών να προτιμήσουν το μέλι αντί για τη ζάχαρη, προτιμώντας και τους ντόπιους παραγωγούς.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο που ξεκίνησε χθες και διεξάγεται διαδικτυακά θα μιλήσει σήμερα και ο Νίκος Μελισσουργός, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου, πρόεδρος της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου και ιδρυτής του Μουσείου Μέλισσας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

12.30-12.45 Μουσείο Μέλισσας στο νησί της Ρόδου
Ν. Μελισσουργός, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου, Πρόεδρος της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Μουσείου Μέλισσας στο νησί της Ρόδου

12.45-13.00 Οι ιδιαιτερότητες στην Άσκηση Μελισσοκομίας στο Νησί της Ρόδου
Ν. Μελισσουργός, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου, Πρόεδρος της Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Μουσείου Μέλισσας στο νησί της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά